NATUUR BUITEN VAN BINNEN VOELEN ...

Weekendje weg om je stress te verminderen in de natuur

05-01-2022

Last minute weekend weg

Niet elke vakantie hoeft weken van te voren te worden gepland. Soms ben je toe aan een weekend weg en heb je behoefte aan rust en ontspanning. Je wilt de drukte op werk en in huis even helemaal los kunnen laten. Een spontaan last minute weekend weg kan een leuk idee zijn dat enkele dagen voor vertrek bij je opkomt.

Last minute weg

Een last minute reis betekent niet dat de reis één minuut voor vertrek wordt geboekt, maar kort voor vertrek. Dit kan bijvoorbeeld enkele dagen voor vertrek zijn. Het is soms kort dag om de geschikte accommodatie te vinden voor een last minute weekend weg. Je kan het beste eerst voor jezelf bepalen naar welk land je wilt en naar welke streek of stad. Als je dit hebt bepaald, wordt de zoekopdracht al een stuk specifieker, waardoor je kan kijken naar het type accommodatie dat je het liefste boekt. Je kan kiezen voor een comfortabel verblijf zoals een bungalow of voor een uniek verblijf zoals een yurt of boomhut. Er zijn zelfs last minute veel verschillende mogelijkheden, waardoor je vast iets kan vinden dat het beste bij je past!

Ook is het belangrijk dat je kijkt naar de locatie van de accommodatie. Heb je het liefste alleen maar natuur om je heen, dan kan je het beste kiezen voor een verblijf dat in the middle of nowhere staat. Mocht je liever wat levendigheid om je heen hebben, dan kan je ook kiezen voor een accommodatie die bijvoorbeeld op het erf van een boerderij staat. Het weekend mag dan wel maar uit twee dagen bestaan, toch kunnen die twee dagen voldoende zijn om helemaal te herbronnen. Spendeer wat quality time met je geliefde, verzet je gedachten of gewoon spontaan omdat je er zin in hebt.

De drukke maatschappij kan ervoor zorgen dat je te weinig tijd over hebt om door te brengen met je familie. Er is altijd wel iets die moet gedaan worden. Een weekendje weg garandeert je echter de tijd om met je familie door te brengen. Geen druk gezinsleven, werk, hobby's of sociale verplichtingen. Het moment om de band met de personen die echt tellen te versterken. Naast het wegwerken van de stress zorgt een weekendje weg er ook voor dat je een buffer opbouwt tegen komende stress. Wat tijd spenderen in de natuur zal je makkelijker doen relativeren en je gelukkiger doen voelen.

Waarom last minute?

Een last minute vakantie is voor vele mensen de ultieme manier van vakantie vieren. Het gevoel van spontaan ertussenuit te kunnen gaan is zo'n gevoel van vrijheid! Daarnaast is een last minute vakantie ideaal voor iedereen die wegens werkomstandigheden of persoonlijke omstandigheden niet te ver van te voren een vakantie kan boeken. Dan is het maar goed dat er last minute aanbiedingen zijn! Een ander groot pluspunt van een last minute vakantie is dat je vaak fikse kortingen kunt pakken. Dit komt doordat aanbieders graag van de laatste plaatsen af willen, of dit nu vliegtickets of kamers zijn. En daar kan jij altijd van profiteren! Last minute vakanties vind je door heel Europa. Wil je dus dichtbij huis blijven of juist wat verder weg gaan, er zijn altijd vele opties voor jou. Wil je nu echt eens wat anders deze aankomende last minute vakantie? Ga dan eens voor last minute accommodatie van Natuurhuisje, middenin de natuur! Ideaal voor iedereen die houdt van spontaniteit, natuur en rust om zich heen!

Een last minute naar het buitenland boeken is niet de makkelijkste optie. Je moet maar net een passende vlucht vinden en alles voor de vlucht op orde hebben. Daarom is het al een stuk makkelijker om lekker in Nederland of omgeving te blijven zodat je prima met de auto of trein naar je bestemming kunt gaan. Het is een kwestie van tassen inpakken en gaan. Je kan lekker een paar daagjes de dagelijkse sleur van het leven onderbreken op de prachtige Veluwe waar je heerlijk kunt wandelen en je je in het buitenland waant. Maar ook in het zuiden in de omgeving van Maastricht is de natuur weer compleet anders. In deze heuvelachtige landschappen kun je genieten van een ontspannend verblijf.

Er is vast wel een regio in Nederland, België of Duitsland waar je nog niet geweest bent en die zeker de moeite waard is om te bezoeken. Je kunt uiteraard ook teruggaan naar een plek die je eerder al heel goed bevallen is! Elke provincie heeft haar eigen unieke plekjes en dat maakt de keuze voor een bestemming soms lastig, maar ook erg leuk. Wat ook een bijkomend voordeel is aan een last minute in eigen land is dat je vaak je huisdieren ook mag meenemen, dat scheelt weer veel geregel met een oppas!

Wat doen tijdens een weekend weg?

Een weekendje weg gaan met je partner, familie of vrienden moet af en toe eens kunnen. Het is het ideale moment om even te ontspannen, te genieten en leuke herinneringen te creëren. Of je nu tot rust wil komen, wil genieten in de natuur of op zoek naar onbekende plekjes in de omgeving. Sommige mensen hebben tijdens de week zoveel stress dat ze in het weekend het liefst ontstressen door een fysieke activiteit te ondernemen. Zo houden sommigen van een lange wandeling in de natuur, terwijl anderen dan weer liever er met de fiets op uit trekken. Een weekendje weg is ook de ideale gelegenheid om een nieuwe stad te ontdekken. Heb jij dus altijd al eens een bepaalde stad willen ontdekken, dan is dit ideaal.

Natuurliefhebbers grijpen iedere kans om wat tijd te spenderen in de natuur. Hoewel je makkelijk al natuurhuisjes kunt boeken voor een weekendje weg, is het natuurlijk ook leuk om actief in de natuur te trekken. De meeste natuurgebieden hebben heel wat wandel- en fietsroutes waarmee je gemakkelijk een weekend en langer kan vullen. Online zijn vaak veel fiets- en wandelroutes te vinden, maar ook bij de lokale toeristenpunten kan je vaak routes vinden. Vaak is er in de natuurhuisjes zelf ook informatie voorhanden over fietstochten in de buurt van je natuurhuisje.

Uitwaaien aan het strand is goed voor de gemoedsrust. Er is namelijk iets rustgevends aan het uitgestrekte strand en het geluid van de golven. Tegenwoordig vind je heel wat natuurhuisjes dichtbij het strand. Soms kan een activiteit ook gewoon niet actief, maar juist ontspannen zijn. Een wellness sessie is bijna synoniem voor ontspannen. Geniet van een hete sauna of een massagesessie, juist extra lekker na het maken van een lange strandwandeling.

Een weekendje weg kan ideaal zijn om je lichaam wat rust te geven. Tegelijk geef je ook je geest wat mentale rust. Wie door een prachtig natuurgebied loopt of een nieuwe omgeving verkent stapt letterlijk even uit zijn dagelijkse leven en kan op die manier meer afstand nemen van zijn gedachten. Misschien praat je wel eens over je werk, maar dat verdwijnt snel omdat je steeds iets nieuws doet.

Ik heb de volgende accomodaties voor je gevonden.

Wandelogie ...