NATUUR BUITEN VAN BINNEN VOELEN ...

Wandelend vergaderen effectiever

07-10-2021

We besteden talloze uren in nuttige en minder nuttige vergaderingen. Doe ze wandelend!
Hele dagen binnen zitten, te weinig bewegen en eindeloos vergaderen: miljoenen mensen worstelen ermee. Weeting - een samenvoeging van walking & meeting - maakt hier een einde aan.

Dit zijn de 2 grootste voordelen van wandelend vergaderen
Wandelend vergaderen is de nieuwe trend. En dat heeft twee hele grote voordelen. De eerste is een inkoppertje: het is goed voor je gezondheid. Want we weten allemaal dat we véél te véél zitten op kantoor. Maar er is nóg een goed reden om je vaker je wandelschoenen aan te trekken. Welke dat is verklappen we in deze blog.

Marc Zuckerberg is er dol op en hij stimuleert al zijn medewerkers om het zo vaak mogelijk te doen: wandelend vergaderen. Op het dak van het hoofdkantoor in Californië is zelfs een bijna 15.000 m2 groot park met wandelpaden aangelegd.
Maar de Facebook-oprichter is niet de enige die bekend staat om zijn voorliefde voor lopend overleg.

Steve Jobs ging ook het liefste de buitenlucht in als er serieuze gesprekken moesten worden gevoerd.
Nog een fan: Jack Dorsy, mede-oprichter van Twitter en Square-topman. Hij vertelde in een interview met Forbes dat wandelen de beste manier is om diep na te denken en betekenisvolle gesprekken te voeren.

En ook LinkedIn-CEO Jeff Weiner doet al zijn korte 1:1 vergadering het liefst lopend. Niet alleen omdat je er energie van krijgt en omdat het gezond voor je is, volgens hem zijn er buiten veel minder afleidingen waardoor zo'n vergadering veel productiever is.

Heb jij ervaring met weetings [wandelend vergaderen] en hoe beviel het? Is het wat voor jou? DURF je mening te geven, je krijgt altijd een reactie van mij. 

Je kan me mailen: contact@thomasdepeinder.nl 

Wandelogie ...