NATUUR BUITEN VAN BINNEN VOELEN ...

Vakantiehuizen Overijssel in de natuur

02-02-2022

Ontdek de gevarieerde natuur in Overijssel

De natuur in Overijssel is erg divers. Vaak denken mensen dat ze voor prachtige natuurgebieden de grens over moeten, maar niets is minder waar! In ons eigen land valt namelijk nog van alles te bewonderen qua natuurgebieden. Ook in Overijssel kun je dus met een gerust hart op vakantie gaan als natuurliefhebber. Hieronder hebben we één van de meest populaire natuurgebieden van Overijssel voor je beschreven. Het is dus niet zo gek dat deze plek absoluut niet mag ontbreken tijdens jouw vakantie in deze provincie. Ook de manier van ontdekken is weer eens iets anders dan een wandeling, al is dat natuurlijk ook prima mogelijk!

Kanoën door Nationaal Park Weerribben-Wieden

Het waterrijke Nationaal Park Weerribben-Wieden bevindt zich in de Kop van Overijssel. Het wordt gezien als het grootste laagveenmoeras van Noordwest-Europa en is eeuwen geleden ontstaan door de turfwinning in dit gebied. In het nationaal park kenmerken het riet en de vele waterwegen het landschap. Polders, sloten, plassen, rietlanden en moerasbossen, alles is hier te vinden. Doordat water en land elkaar hier afwisselen, vormt het gebied de leefomgeving van duizenden plant- en diersoorten. Een voorbeeld hiervan is de fel-oranje grote vuurvlinder. Vanwege het vele water is een kano of klein bootje de leukste én de beste manier om het Nationaal Park op eigen houtje te gaan verkennen. Voor de liefhebbers zijn er zelfs heuse kanoroutes uitgezet! Onderweg spot je bijzondere vogels en heel misschien ook wel één van de otters, die hier sinds 2002 met succes zijn geherintroduceerd.

Giethoorn: het Venetië van het noorden

Onderdeel van Nationaal Park Weerribben-Wieden is het ''Venetië van het Noorden'': Giethoorn. Langs de met bomen omzoomde dorpsgracht van dit pittoreske plaatsje kun je wandelen over smalle bruggetjes en langs imposante boerderijen. Auto's kunnen het waterrijke centrum van Giethoorn niet bereiken, dus gebeurd alles hier per boot of met de benenwagen. De verschillende grote en kleine meren rondom Giethoorn vormen het decor voor allerhande watersportactiviteiten. Doe jij het liever wat rustiger aan? Huur dan een bootje en geniet met de zon op je gezicht van de kalmerende werking van het water waardoor je omringd wordt. Meer aan bij één van de onbewoonde eilandjes en ga picknicken. Een leuk alternatief voor een lunch in het toeristische dorpscentrum van Giethoorn!

Klik op de link en kijk naar de vele mogelijkheden die er zijn en voor boeking.

Wandelogie ...