NATUUR BUITEN VAN BINNEN VOELEN ...

Thuiswerken valt zwaar bij jongeren en jonge gezinnen

08-12-2021

Vooral jongeren en mensen met jonge gezinnen valt het thuiswerken zwaar, blijkt uit het onderzoek. De eerste groep omdat met het thuiswerken een belangrijke sociale component van het werken wegvalt. De tweede omdat werken, zorgen en onderwijzen tegelijk eigenlijk niet blijkt te kunnen. Je kunt je aandacht maar op één ding tegelijk richten, en je kroost is meestal niet goed in wachten.

Voor deze groepen - en ieder ander die het thuiswerken zwaar valt - deze tips om er het beste van te maken:

- Ga goed beslagen ten ijs. Een beter moment om te investeren in een goed scherm, een fijne stoel of een koptelefoon is er niet. Je zit er nog wel even, dus maak het je zo gemakkelijk mogelijk.

- Maak onderscheid tussen werktijd en niet-werktijd. Doe je dit niet, dan ben je altíjd aan het werk. Draag je samen de zorg voor kinderen, werk dan zoveel mogelijk in shifts: de één aanspreekpunt, de ander concentreert zich.

- Communiceer veel, over wat er lukt, maar ook wat even niet gaat. Accepteer dat je minder productief zult zijn dan anders. Dat is niets om je schuldig over te voelen. Doe wat kan, wees eerlijk over wat niet lukt.

Wil je erover te praten?


Wandelogie ...