BELEEF BUITEN VAN BINNEN..

Tenerife | Wandelen op Tenerife

23-07-2022

Vertrek 8 november 2022.

Tenerife is een prachtig eiland om te wandelen maar gelukkig weet nog niet iedereen dat. Tijdens deze bijzondere wandelvakantie wandelen wij over bijzondere wandelpaden door de zeer verschillende landschappen van dit indrukwekkende eiland en genieten van de extremen in de natuur. We komen door mooie bergdorpen en proeven van heerlijke lokale specialiteiten. Ook gaan we met een boot de zee op en spotten wij gegarandeerd walvissen en dolfijnen.

Tenerife wordt gekenmerkt door vulkanische bergformaties die aan weerszijden steil aflopen naar zee. De verschillen in klimaat op het eiland zorgen voor een grote verscheidenheid aan landschappen. Je vindt hier de hoogste berg van Spanje, de vulkaan El Teide met 3.718 m hoogte. Pico El Teide staat in het gelijknamige nationaal park, het maanlandschap is hier grillig en indrukwekkend. Andere delen van het eiland zijn daarentegen weelderig groen: je wandelt door diepe kloven, laurierbossen, langs landbouwgronden en steile kliffen. De vele mooie wandelpaden geven een goede indruk van de grote afwisseling in landschappen die je op Tenerife aantreft. Het eiland wordt ook wel een miniatuur continent genoemd.

Lees meer

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische eilanden en ligt op ruim vier uur vliegen vanuit Nederland en op zo'n 200 kilometer voor de kust van Marokko in de Atlantische Oceaan. De berg El Teide vormt op Tenerife een klimaatscheiding. Aan de noordkust regent het vaak en komen de wolken tot stilstand tegen de berg, met als resultaat dat de begroeiing er weelderig is: lagergelegen vind je bananenbomen, wijnranken en palmen en hogerop ongerepte pijnboombossen. Het zuiden van Tenerife ligt daarentegen in de regenschaduw van de vulkaan waardoor er zelden regen valt. Hoe zuidelijker je op het eiland bent, hoe droger het is. De enorme hoogteverschillen, de extremen in temperatuur en neerslag op een relatief klein oppervlakte plus de vruchtbare bodem zorgen op Tenerife voor een enorme variëteit.

Zwaarte wandelingen
Deze wandelreis is voor mensen met een goede basisconditie en bergwandelervaring. Tijdens enkele wandelingen wordt er tot 300 mtr. gestegen en tot 500 mtr. gedaald over goed beloopbare paden. De wandelduur varieert van 4 - 6 uur.

Verblijf: Hotel Taoro Garden, gelegen net buiten het centrum van Puerto de la Cruz.

Faciliteiten: Hotel Taoro Garden is een modern 4-sterrenhotel met grote tuin, grenzend aan een park. Kamers met ruim uitzicht. Het heeft een uitstekend restaurant, ontbijtruimte, groot zwembad, spa en grote tuin om te relaxen. Standaard hebben wij de kamers met zicht op de Teide gereserveerd maar u kunt er zelf voor kiezen voor een upgrade zodat u weids uitzicht heeft en over de zee kunt uitkijken.
Kamers: altijd met eigen douche/toilet
Mocht u willen boeken samen met een reisgenoot en een kamer willen delen dan krijgt u een korting op de 2-persoonskamer (indien met 2 pers. geboekt binnen 1 boeking) van € 125,- Deze korting zullen we handmatig op de factuur aanpassen.

Maaltijden: ontbijt en avondmaaltijd inbegrepen; hapje en drankje onderweg verkrijgbaar bij winkels in de buurt of horeca onderweg tijdens de wandelingen.

Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.

Wandelogie ...