NATUUR BUITEN VAN BINNEN VOELEN ...

Taiwan | Autorondreis over een bijzonder eiland

25-02-2022

Denkt u erover om naar Azië te gaan maar wilt u liever de drukte vermijden, dan is deze 8-daagse auto rondreis in Taiwan iets voor u! Taiwan is ongeveer even groot als Nederland met goede wegen en bewegwijzering. In de 17e eeuw had de VOC voor een korte periode hier zijn basis en heette het Formosa. Het hoofdkwartier van de VOC op Formosa was het kasteel Zeelandia, dat in het zuidoosten van het eiland gelegen was, op een plaats genaamd Taiwan. Toen de Nederlanders hier kwamen woonden er nog nauwelijks Chinezen op het eiland.

Toen rond 1645 er in China een burgeroorlog uitbrak waardoor de Ming-dynastie door de Qing-dynastie werd verdreven, trok een groot leger van opstandelingenleider naar het eiland en ging de strijd aan met de VOC. Met de overgave van Fort Zeelandia in januari 1662 kwam een einde aan de VOC-vestiging op Formosa. Toch kunnen nu nog steeds de overblijfselen van deze periode worden bewonderd! Taiwan heeft moderne steden, comfortabele treinen en prachtige nieuwe architectuur en u kunt u genieten van een schitterende natuur, een bijzondere cultuur en een heerlijke keuken. Met deze reis ziet u in korte tijd alle highlights van dit eiland Taiwan.

Lees meer

De overgrote meerderheid van de Taiwanese bevolking behoort etnisch gezien tot de Han-Chinezen. Net als in Europa waren er vroeger ook in Azië vele volksverhuizingen en ook Taiwan was een toevluchtsoord waar vele verschillende ethnische roepen naar toe "verhuisd" zijn. Eerst in de achttiende en negentiende eeuw, toen Han-Chinezen uit de Qing-dynastie naar het eiland verhuisden, en nogmaals na de Tweede Wereldoorlog. Wist u dat nu nog steeds een klein gedeelte van de bevolking van Taiwan uit mensen bestaan die bij de inheemse Taiwanese stammen behoren, dit zijn de zogenaamde Taiwanese Aboriginals. Dit zijn afstammelingen die verwant zijn aan de Filipino's die al duizenden jaren op het eiland leefden toen de migratie van Han-Chinezen begon. De officiële taal van Taiwan is het Mandarijn, die door verschillende etnische groepen wordt gebruikt. Ongeveer 70 procent van de bevolking spreekt bovendien Taiwanees, een dialect dat valt onder de Chinese Min-subtalen.

Tijdens deze rondreis door Taiwan maakt u kennis met de mooiste nationale parken. De reis begint natuurlijk met een bezoek aan de hoofdstad Taipei waar u onder begeleiding van een gids een mooie excursie maakt. Vervolgens rijdt u met uw huurauto op pad. U bezoekt het Yangmingshan National Park, bekend om haar prachtige berglandschap met watervallen, warmwaterbronnen, steile kliffen en diepe ravijnen. Vervolgens rijdt u over de East Coast Highway, naar de indrukwekkende Taroko kloof. Daarna rijdt u naar Kenting en bezoekt u het Alishan National Scenic Area en de Yushan Mountain, de hoogste berg van Taiwan. Hier kunt u ontspannen op één van de vele stranden of u kunt de omgeving verder verkennen en langs de vele prachtige baaien rijden waar u een schitterende uitzicht heeft over de zee. Tenslotte bezoekt u het mystieke Sun Moon Lake om vervolgens weer terug te keren naar Taipei. Vanzelfsprekend kunt u deze reis in overleg met ons verlengen om zo nog langer te genieten van dit schitterende land.

Rijden met een auto in Taiwan
Taiwan is een zeer geschikte bestemming om met de auto op eigen gelegenheid te verkennen. Er zijn goede wegen en u kunt in alle rust uw eigen dag invullen. Dankzij de routeplanner en goede wegaanduidingen is het makkelijk om de weg naar uw bestemming te vinden. Bovendien ontvangt u van ons een wifi-router waarmee u ook internet op uw smartphone/tablet kunt gebruiken. Om deze reis te kunnen boeken is het noodzakelijk dat u over een internationaal rijbewijs beschikt. U kunt een internationaal rijbewijs aanschaffen bij elk ANWB kantoor. U dient uw Nederlandse als internationale rijbewijs mee te nemen naar Taiwan.

Deze reis aanpassen naar uw wensen.
Wij hebben de routes en reizen voor deze reis in Taiwan met zorg uitgekozen en samengesteld, maar wilt u hier zelf toch liever iets in aanpassen of wilt u meer tijd om te genieten van het land, laat dit dan aan ons dan weten. Wij passen graag de reis geheel naar uw wens aan. Wij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden zodat wij een offerte geheel op maat voor u kunnen samenstellen.

Aankomst Taiwan
Wij adviseren om op vrijdag te starten met deze reis zodat u op zaterdag in Taipei aankomt. U vermijdt hierbij extra toeslagen van hotels die tijdens deze reis worden aangedaan. Mocht u de reis op een andere dag willen beginnen dan rekenen we graag voor u uit wat deze toeslagen zijn, deze zijn namelijk ook weer afhankelijk van de periode waarin u wilt reizen. Taiwan kent veel feestdagen waardoor hotels vroeg volgeboekt kunnen zijn en er ook toeslagen voor die periode zijn. Daarom is een boeking altijd op aanvraag en kijken wij eerst of het mogelijk is om op de door u gewenste datum deze reis doorgang te laten vinden. Over het algemeen kunnen wij binnen 24 uur uitsluitsel geven of de periode voor u geschikt is, wij nemen dan direct contact met u op om de verdere details te bespreken.

Vliegtickets
Deze reis wordt aangeboden zonder vliegtickets. Wij helpen u graag met een vlucht naar uw bestemming. Houd u er bij de planning van zowel uw heen- als terugreis rekening mee, dat u pas een dag later aankomt op uw bestemming. Natuurlijk Reizen helpt u graag de vlucht naar uw bestemming te boeken. Informeer naar mogelijkheden en tarieven.

Wandelogie ...