NATUUR BUITEN VAN BINNEN VOELEN ...

Stress door relatiebreuk hakt er in op het werk

05-01-2022

Een relatiebreuk heeft vaak de nodige impact. Er komt een hoop regelwerk bij kijken en het hakt er emotioneel in. Hoe kun je voorkomen dat je werk eronder lijdt?

"Een relatiebreuk is zo'n ingrijpende gebeurtenis, natuurlijk heeft dat invloed op je werk", zegt Jessica Torrente, directeur en psycholoog bij PSION. "Alle stabiele factoren schudden op hun grondvesten. Je leven wordt op de kant gegooid, los van de rol die je hebt in die breuk."

Uit recent onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat mensen die net uit een scheiding komen vaker psychisch vermoeid zijn door het werk en vaker verzuimen van werk dan werkenden die samen zijn.

Mensen krijgen bij een scheiding te maken met veel druk, zegt Torrente. "Regeldruk, financiƫle druk, maar ook emotionele druk. Denk aan een schuldgevoel naar je kinderen en: wat vindt mijn omgeving hiervan? Mensen hechten waarde aan het gelukkige plaatje. Het is al zo beladen en dan denken ze vaak dat hun werkgever daar geen last van mag hebben." Toch goed om er op je werk over te praten met je baas.

Wil je met mij praten neem dan contact op.

Wandelogie ...