NATUUR BUITEN VAN BINNEN VOELEN ...

Spanje | Wandelvakantie Castilla y Leon

28-01-2022

Deze reis start in de gouden stad Salamanca en neemt je mee naar een gebied met woeste bergen, watervallen, geschiedenis, een mediterraan microklimaat, gastronomie en bijzondere accommodaties. Salamanca is de hoofdstad van de provincie Salamanca, gelegen in de regio Castilië en León en ligt circa 200 km ten westen van Madrid. Het is het gebied van de Sierra de Francia en de Arribes del Duero, de ravijnen die Spanje van Portugal scheiden. Het gebied is bekend om zijn enorme historische rijkdom.

Terwijl u de Romaanse plaatsjes en Keltische nederzettingen bezoekt waant u zich in vroeger tijden. Met deze reis bezoekt u de Arribes del Duero een schitterend natuurgebied met dat het broedgebied is van diverse roofvogels en ooievaars. Omringd door watervallen en historische monumenten maakt u kennis met de oorsprong van de Spaanse cultuur.

Tijdens deze ontdekkingstocht langs oude beschavingen maak je ook kennis met de gastronomie in deze streek, de stevige wijn uit de Arribes del Duero en de schapenkaas en ham waar deze regio om bekendstaat. U logeert in gezellige kleinschalige hotels waar het persoonlijk contact met de hoteleigenaar een extra dimensie aan deze ontmoeting met het oude Spanje geeft.

Contactpersoon ter plaatse

Deze reis hebben wij i.s.m. schrijfster Marion Hoogwegt samengesteld. Marion woont al meer dan drie decennia in Spanje, waarvan de helft in het levendige Andalusië en is tevens uw contactpersoon ter plaatse. Marion heeft diverse boeken geschreven waaronder "een kus uit Spanje" en "Pilaar van mijn leven". Marion stelt al vele jaren voor ons reizen samen in Spanje. Klik op de link hieronder om verder te kijken en te boeken.

Deze reis boekt u al vanaf €.995,00

Samenvatting boek

De Spaanse Maria is naar de Dominicaanse Republiek gereisd, waar ze de as van haar overleden man Eduardo wil uitstrooien. Een begin van het rouwproces van de weduwe die niets liever wil dan alle mooie herinneringen koesteren maar tegelijk haar eigen leven weer op de rit probeert te krijgen. De reis is oorspronkelijk bedoeld als afsluiting van een intens verdrietige periode maar blijkt uiteindelijk het begin van een nieuwe levensfase. Het verlangen om terug te keren naar Santo Domingo blijkt zo sterk, dat ze een half jaar later opnieuw haar koff ers pakt ... Hoogwegt is een meester in het maken van kleurrijke, sfeervolle plaatjes van natuur en cultuur die de lezer het gevoel geeft zelf op reis te zijn. Marion Hoogwegt (1960) woont meer dan drie decennia in Spanje, waarvan de helft in het levendige Andalusië. Van haar hand zijn eerder verschenen: Kus uit Spanje (2011), Wind en Water (2015) en Isabel (2018). In het dagelijks leven schrijft ze artikelen voor magazines over Spanje. 

Wandelogie ...