NATUUR BUITEN VAN BINNEN VOELEN ...

Spanje | Wandelen in Sierra Subbetica

29-01-2022

GA JE MEE?

Het natuurpark Sierra Subbetica ligt in Andalusië, op slechts een uurtje rijden van Cordoba of Malaga stad. Het is de thuishaven van één van de grootste kolonies griffioengieren van Spanje en sinds 1988 een erkend natuurpark. Het natuurpark heeft een oppervlak van 31.568 hectare en beslaat de witte dorpen Cabra, Carcabuey, Doña Mencía, Iznájar, Luque, Priego de Córdoba, Rute y Zuheros.

De meest bezochte dorpen zijn: Cabra met de hermitage, Iznajar met het stuwmeer, Priego de barokstad en Zuheros met de beroemde Cueva de los Murciélagos (vleermuizengrot). Dit is een spectaculaire grot vol met stalagmieten en stalactieten die zijn ontstaan door eeuwenlange erosie.

De flora van de Sierra Subbetica, tevens Geopark, bestaat naast duizenden olijfbomen ook uit diverse soorten eiken en wilde bloemen zoals narcissen en orchideeën. Qua fauna tref je hier veel roofvogels aan zoals gieren, adelaars en een grote populatie slechtvalken. Deze slechtvalken zijn dan ook het symbool van het Sierra Subbetica. Op Gastronomie gebied kunt u hier de beste olijfolie perserijen bezoeken en olijfolie proeven. Ook zijn er uitstekende bodega's en kleinschalige kaasfabriekjes en kunt u genieten van de traditionele Cordobeese soep; Salmorejo. U logeert 3 nachten in Zuheros en 4 nachten in Priego de Cordoba in kleinschalige hotels in het dorp of, naar keuze, landelijk iets buiten het dorp.


Met hergebruik helpen we niet alleen het klimaat, maar ook onze portemonnee.
Niet voor niets werd de afgelopen acht maanden op Marktplaats 70 miljoen keer gezocht naar gratis items. Mensen hebben er behoefte aan en misschien liggen bruikbare spullen nog op jouw zolder of in jouw schuur. Dus ruim kasten op en bied spullen aan. Help een...

Wandelogie ...