BELEEF BUITEN VAN BINNEN..

Spanje | Wandelen in Andalusië met verblijf in een dorpshuis. Gaan 19 april ga je mee?

25-02-2022

Voor een wandelvakantie in Andalusië is het 'witte dorp' Cómpeta de ideale uitvalsbasis. Dit is onze basis voor een bijzondere wandelvakantie in het Parque Natural. U wandelt langs riviertjes en irrigatiekanaaltjes en heeft onderweg onvergetelijke vergezichten. Bij helder weer kunt u zelfs het Rif-gebergte in Marokko zien liggen. Vooral wanneer het in Noord Europa kil en guur is, is Cómpeta een ideale plek voor een wandelvakantie. De natuur is vooral in april en mei mooi wanneer de amandelbomen uitbundig wit bloeien en de sinaasappels rijp zijn.

In deze streek schijnt de zon maar liefst 325 dagen per jaar. Het landschap van Axarquia heeft veel te bieden: beboste bergen die worden afgewisseld met open terrein en boomgaarden waar olijven, amandelen en andere zuidvruchten groeien. De wandelingen, over voet- en ezelpaden, gaan tot iets boven de 1000 meter. Onze lokale vertegenwoordiging verzorgt al het lokale vervoer van en naar de wandelingen en zal tijdens de meeste wandelingen meelopen.

Lees meer

De uitvalsbasis voor deze wandelreis in Andalusië is het typisch Spaanse bergplaatsje Cómpeta, op ca. 650 m. hoogte. Het is gelegen in de streek Axarquia, verscholen aan het einde van een langgerekt dal en weg van het massatoerisme. Het ´witte dorp´ heeft als achtertuin een enorm natuurpark met de indrukwekkende Tejada- en Almijara-bergketens als achtergrond. Een prachtig gebied voor een wandelvakantie. Vooral het voor- en najaar en de "winter" zijn ideale jaargetijden om hier te wandelen met dagtemperaturen van 15-25 graden. De natuur is vooral van eind maart tot midden mei mooi wanneer de amandelbomen uitbundig wit bloeien en de sinaasappels rijp zijn.

Wandelen door de Axarquia
Het landschap van Axarquia heeft wandelaars veel te bieden: ruige bergen, beboste heuvels, valleien met olijf, citroen en avocado boomgaarden. De wandelingen leiden vaak over geiten- en ezelpaden en gaan tot iets boven de 1000 meter. In deze streek vind je tevens vele, mooi gelegen, typisch Spaanse dorpen waar je de invloed van de Moren nog goed terug kan vinden. De Nederlandse organisatoren en gidsen ter plaatse wonen al jaren in dit gebied, zij verzorgen al het lokale vervoer van en naar de wandelingen en één van hen loopt tijdens de wandelingen mee.

Verblijf tijdens deze wandelvakantie
Het verblijf is van april tot en met oktober in mooie dorpshuizen in traditionele Andalusische stijl gebouwd en met hedendaags comfort. Van november tot en met maart wordt in Hotel Balcón de Cómpeta verbleven. De dorpshuizen en het hotel liggen in het midden van Cómpeta. Restaurantjes, barretjes, winkels en de bakker zijn letterlijk direct om de hoek!

Iedere avond wordt een mooie grote tafel gereserveerd voor de maaltijd; liefst steeds in een ander restaurantje. Het ontbijt gebruiken we altijd in de ontbijtruimte van het hotel op max. 5 minuten lopen. Zowel ontbijt als avondmaaltijden zijn inbegrepen.

Vertrekdata

19/04/2022 gegarandeerd € 975.00

Wandelogie ...