NATUUR BUITEN VAN BINNEN VOELEN ...

Slovenië | Wandelvakantie door bijzondere landschappen

25-02-2022

Slovenië is een hemelse bestemming voor wie zich een paar dagen wil laten verwennen met wijnen, wellness en eerlijke gerechten uit de slow-foodkeuken. De afgelopen jaren is Slovenië onder Nederlanders steeds populairder geworden als vakantiebestemming. En dat is niet verwonderlijk want het is een gevarieerd land met een mooie mediterrane kust en een prachtig groen en bergachtig binnenland. En in dit mooie binnenland hebben wij een bijzonder arrangement voor u samengesteld.

Tijdens deze wandelvakantie ontdekt u twee verschillende gebergtes in twee delen van het land. U maakt dagtochten van verschillende zwaartes; per locatie krijgt u meerdere routes - u kiest zelf welke routes bij u passen. Tevens hebben we GPS tracks beschikbaar. Doordat u wat langer bij dezelfde accommodatie verblijft, hoeft u niet steeds in- en uit te pakken en is deze wandelvakantie extra comfortabel. In de buurt van de accommodaties kunt u bovendien ook andere bezienswaardigheden van het land bezoeken als u wat meer afwisseling van het wandelen wilt.

Lees meer

Karawankengebergte
Het Karawankengebergte ligt in het noordnoordwesten van Slovenië. Het gebergte heeft een afwisseling van bos en rotsen en er zijn veel toppen van 1.800 meter en hoger. In dit gebied zijn veel wandelingen mogelijk voor elk wandelniveau, maar vaak zit er wel wat meer uitdaging in. U wandelt over bospaden, over bergweides en over rotsachtige paden. De uitzichten zijn fenomenaal. Het is hier rustiger dan in de Julische Alpen, de 'buurman' van de Karawanken, maar zeker niet minder mooi. Ook zijn er voldoende berghutten om onderweg bij te tanken. U kunt ook gemakkelijk uitstapjes maken naar het beroemde meer van Bled, de stad Kranj, hoofdstad Ljubljana of andere bezienswaardigheden.

Pohorje
Dit is een minder bekend gebergte in Slovenië en juist daarom leuk om te ontdekken. Het gebergte is wat lager (gemiddeld 1.000 - 1.500 meter) en veelal bebost. U vindt er verborgen schatten zoals de Lovrenc meren. In de omgeving kunt u ook uitstapjes maken naar de stad Maribor, naar Rogla (Tree Top Walk) en andere bezienswaardigheden.

Accommodaties
Begunje na Gorenjskem
is een klein dorpje aan de voet van het Karawankengebergte. Het is de geboorteplaats van de meest bekende en geliefde Sloveense muzikant Avsenik. Begunje ligt op slechts een kwartier afstand van het wereldberoemde Bled en het middeleeuwse stadje Radovljica is zelfs nog dichterbij. De hoofdstad Ljubljana is ook in zo'n veertig minuten te bereiken. U kunt vanuit Begunje ook gemakkelijk dagtrips maken naar verschillende bestemmingein de Julische Alpen, het bergplateau Velika Planina of de grotten van Postojna. De nieuwe Juliana Trail komt door het dorpje en u kunt ook mooie dagwandelingen maken in de omgeving. Of spring op de fiets en maak gebruik van het fietsknooppuntennetwerk in deze omgeving. Het pension ligt in het hart van het dorp en viert de geschiedenis van muzikant Avsenik, die geboren werd in dit gebouw. Het museum ligt naast de accommodatie. Het pension heeft een gezellig restaurant van goede kwaliteit, evenals een bar. Er is ook een groot terras bij het restaurant. De ruimtes van het pension zijn in een alpine stijl ingericht en hebben een warme sfeer. Het pension heeft slechts vijf kamers en die zijn ruim en comfortabel.

Pohorje is een relatief onbekende streek in het noorden van Slovenië. Het is een bergachtig gebied met eveneens veel bos en er zijn meer en meer activiteiten mogelijk. De wandel- en fietsroutes zijn bijvoorbeeld goed bewegwijzerd, en daarnaast kunt u in de omgeving ook paardrijden, canyoning, mountainbiken en in de winter natuurlijk wintersporten bij Maribor-Pohorje en Rogla. Het relatief nieuwe appartementengebouw ligt direct naast de ski-pistes. Bij het gebouw is ook een restaurant en bar, dus u hoeft niet zelf te koken. U kunt direct vanaf de accommodatie diverse wandelingen maken, bijvoorbeeld naar bergmeren of watervallen.

Lunches en avondmaaltijden
U kunt vanuit de accommodatie een lunchpakket bestellen of onderweg in diverse restaurants lunchen. Wij kunnen voor u deze reis ook o.b.v. half pension (Ontbijt en diner) aanbieden. De kosten hiervan zijn € 175,- P/P, mocht u dit willen dan dient u dit bij het boeken aan te geven. U kunt natuurlijk ook in de omgeving van de accommodatie terecht, wij laten u hierin geheel vrij. Mocht u vragen hebben over deze extra optie dan kunt u ons altijd bellen 020-7511340 of mailen.

Verlengen
Vanzelfsprekend kunt u dit verblijf verlengen met enkele dagen of zelfs uitbreiden met een hotel in Ljubljana, neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Wandelogie ...