BELEEF BUITEN VAN BINNEN..

Servië | Wandelen in Servië over de Sultans Trail

24-02-2022

Houdt u van wandelen, cultuur, natuur en geschiedenis? Wandel dan samen met ons over de Sultans Trail van Servië naar Bulgarije, een prachtige historische wandel- en fietsroute van Wenen naar Istanbul. De Sultan's Trail leidt van Wenen, via Slowakije, Hongarije, Kroatië, Servië, Roemenië, Bulgarije en Griekenland naar Istanbul in Turkije. Het volgt in grote lijnen de tocht die de beruchte sultan Süleyman de Grote, machthebber van het Ottomaanse Rijk, in de 16e eeuw maakte. De totale lengte is ca. 2500 kilometer.

Sultan Süleyman de Grote is in de 16e eeuw tot driemaal toe op weg geweest naar Wenen en heeft deze stad zelfs één maal weten te belegeren. Wenen hield stand, maar Süleyman slaagde er wel in om grote delen van zuidoost Europa onder zijn bewind te plaatsen. Tijdens zijn 3e poging overleed de sultan op 60-jarige leeftijd in Hongarije. Wenen werd dan wel niet veroverd, maar de Turkse overheersing van zuidoost Europa heeft tot het begin van de 20e eeuw stand gehouden.

In tegenstelling tot het verleden is de Sultans Trail nu een pad van vrede en ontmoetingen tussen mensen met verschillende culturele achtergronden. De route volgt de Turkse opmars in tegenovergestelde richting, op zoek naar de geschiedenis van deze regio, de aard van de bevolking en de kenmerken van het landschap. De route start bij de grootste kathedraal van Oostenrijk, de imposante Stephans dom in het hart van Wenen waarvan de klokken gemaakt zijn van de omgesmolten Ottomaanse kanonnen. De Sultan's Trail eindigt in Istanbul bij de indrukwekkende Süleyman Moskee en het Topkapi paleis van de sultan aan de Bosphorus.

Lees meer

De Sultan's Trail is ontwikkeld door vrijwilligers van de Nederlandse stichting Sultan's Trail - A European Cultural Route. Al jaren zijn wij als "ambassadeurs" van de Sultan's Trail bezig om deze route geschikt te maken voor een groepsreis. Een lastige opgave omdat de routes eerst voorgelopen moeten worden en er ook nog geschikte accommodaties moeten zijn om een groep onder te brengen. Ook het facilitaire gedeelte v.w.b. transfers, maaltijden en begeleiding door erkende gidsen is een lastige zoektocht geweest. Wij zijn nu dan ook trots op onze eerste groepsreis over de Sultan's Trail. Wij hopen binnen enkele jaren de gehele route als groepsreis te kunnen aanbieden, al zal dit nog veel inspanningen kosten voor alle vrijwilligers die zich hier voor inzetten. Door samenwerking met een lokale reisagent die de Sultans Trail een warm hart toedraagt, is het mogelijk geworden om deze eerste "commerciële" groepsreis uit te voeren. De tocht start in het Servische Niš en eindigt in het Bulgaarse Sofia.

Met het boeken van deze reis steunt u direct stichting Sultan's Trail. Met uw bijdrage zorgt u er voor dat de vele vrijwilligers de route verder in kaart kunnen brengen zodat we ook andere etappes als groepsreis kunnen gaan aanbieden. Op het moment dat we enkele groepsreizen hebben, worden deze ook geschikt gemaakt om als individuele reis te boeken. De Sultanstrail is een initiatief van de in Nederland gevestigde stichting, de "Sultans Trail - A European Cultural Route" en wordt ontwikkeld door vrijwilligers met uitsluitend private middelen.

Vertrekdata beschikbaar

Wandelogie ...