NATUUR BUITEN VAN BINNEN VOELEN ...

Rusland | Rondreis door de Oeral

25-02-2022

Bent u een echte liefhebber van cultuur en geschiedenis en op zoek naar een bijzondere reiservaring? Dan is deze reis in Tatarstan iets voor u! Het uitgestrekte Rusland kent een aantal opmerkelijke en nog relatief onbekende plaatsen met een rijke en interessante geschiedenis. Zo bezoeken wij tijdens deze reis o.a. Kazan, de bijzondere hoofdstad van de deelrepubliek Tatarstan en Jekaterinaburg, de historische hoofdstad van de Oeral.

Andere plaatsen die wij bezoeken zijn onder meer de ijsgrotten van Kungur, het Gulagkamp Perm-36, en ook de herdenkingsplaats waar de tsarenfamilie Romanov is vermoord in Jekaterinaburg.
Kortom, dit is een bijzondere bestemming voor mensen die meer uit hun reis willen halen.

Lees meer

De deelrepubliek Tatarstan is één van de rijkste regio's van Rusland en de hoofdstad Kazan staat dan ook aan de top als het gaat om levenscomfort. We bezoeken in Kazan o.a. het Kremlin van Kazan dat sinds 2000 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Binnen de vesting bevindt zich o.a. de gigantische Qol-Sarif moskee, voor lange tijd de grootste van Rusland.

De reis leidt ons verder naar de stad Kungur in de regio Perm, bekend om zijn unieke ijsgrotten. Hoewel men in de Oeral overal grotten kan vinden, zijn er geen zo mooi en bekend als de ijsgrotten van Kungur. Geologen dateren de grotten op 10.000 -12.000 jaar geleden. De ijsgrotten bestaan uit ongeveer 100 aparte grotten en 60 ondergrondse meren die door 6 kilometer lange gangen verenigd worden. In de grotten vindt men unieke ijsstructuren in de wanden, afgewisseld door ijsstalagmieten en stalactieten van meer dan twee meter.

De laatste dagen van deze reis brengen wij door in de historische hoofdstad van de Oeral, Jekaterinaburg, in het jaar 1723 door Peter de Grote gesticht. De stad ligt op de geografische grens van Azië en Europa en in de 20e eeuw is het tot één van de grootste en belangrijkste financiële, industriële en culturele centra van Rusland uitgegroeid.

Tijdens een stadstour zien we veel belangrijke monumenten van de Russische geschiedenis waaronder de kathedraal van Christus de Verlosser, die gebouwd is ter nagedachtenis aan de moord op de laatste tsaar Nikolaas II op de plaats waar hij met zijn familie door de Bolsjewieken in 1918 is geëxecuteerd. De oud-president van Rusland "Boris Jeltsin" komt ook uit Jekaterinaburg en een bezoek aan het museum dat aan hem is gewijd kan dan ook niet worden overgeslagen.

Accommodaties
Kazan:
Hotel Ibis Centre ***Het Ibis hotel is perfect gelegen in het centrum van Kazan en op 3 minuten lopen van de winkelstraat Baumanskaya.
Faciliteiten: Hotel Ibis biedt de reiziger internationaal hoogstaand comfort. In het hotel zijn onder andere een lobby bar, waar 24/7 drankjes alsmede snacks geserveerd worden. Het restaurant "La Table" serveert gerechten van de hoogste kwaliteit in een originele atmosfeer. Gratis kunt u gebruik maken van de twee computers in de lobby of het WiFi netwerk.
Kamers: De modern ingerichte kamers beschikken over een flat screen TV (met satelliet ontvangst), draadloos internet bereik, telefoon, airconditioning, douche en toilet. Hotel Ibis biedt ook kamers voor mindervaliden personen. Het hotel biedt consistente kwaliteit accommodatie en service. Daarnaast is het Ibis bekend door de milieuvriendelijkheid en hierdoor erkend door de ISO.

Perm: Hotel Amaks Premier*** Het hotel Amaks Premier ligt nabij de oevers van de Kama en op wandelafstand van de meeste bezienswaardigheden. Het Kunstmuseum ligt bijvoorbeeld tegenover het hotel en het bekende Opera en Balletgebouw is op 10 minuten lopen van het hotel.
Faciliteiten: Het hotel beschikt over een gezellige bar, een buitenbar met terras, een restaurant met zowel een internationale als nationale menukaart, een spa / saunacomplex, bowlingbaan, stomerij en gratis WiFi internet.
Kamers: De kamers zijn ruim en modern ingericht en hebben alle de benodigde voorzieningen. De kamers zijn voorzien van airconditioning, telefoon, satelliet televisie, gratis WiFi, minibar en de badkamers zijn voorzien van een douche/bad en toilet.

Jekaterinaburg: Hotel Marins Park *** Het hotel Marins Park is centraal gelegen in een levendige buurt van Jekaterinaburg en tegenover het treinstation.
Faciliteiten: Het hotel beschikt over een gezellige bar, een buitenbar met terras, een restaurant met zowel een internationale als nationale menukaart, een spa / saunacomplex, stomerij en gratis WiFi internet.
Kamers:De kamers zijn ruim en modern ingericht en hebben alle de benodigde voorzieningen. De kamers zijn voorzien van airconditioning, telefoon, satelliet televisie, gratis WiFi, minibar en de badkamers zijn voorzien een bad/douche en toilet.

Vertrekdata

28/05/2022 beschikbaar € 2290.00

13/06/2022 beschikbaar € 2290.00

29/07/2022 beschikbaar € 2290.00

Wandelogie ...