NATUUR BUITEN VAN BINNEN VOELEN ...

Wandelen in Portugal langs de zilverkust

25-02-2022

VERTREK 4 OKTOBER - 8 DAGEN

De Costa de Prata of zoals wij het kennen in het Nederlands "de Zilverkust" is een overwegend groene streek en kenmerkt zich door een mild klimaat. Deze mooie streek nodigt uit tot wandelen en het landschap is erg gevarieerd. Zo wandelt u hier langs de oceaan, door het bos, lagunes, wijngaarden en rivieren. Met deze reis ontdekt u ook de karakteristieke witte dorpjes, oude windmolens en dat alles met hoogteverschillen tot 100 meter vanwaar men adembenemende uitzichten heeft.

Lees meer

Het prachtige sikkelvormige strand is de hoofdattractie van Nazaré. Hier vindt u ook de vissers met hun vrouwen in traditionele kledij. Zij boeten de netten, drogen en verkopen de vis. Op het strand kunt u ook de authentieke vissersboten bewonderen. Als u naar de zee kijkt, ziet u aan de rechterkant een indrukwekkende kaap. Dit is Sítio, een 318 meter hoge rots die steil oprijst uit de zee. Hier heeft u een van de mooiste uitzichten van de Portugese kust. Sitio is te bereiken met een "kabeltram" en bestaat uit een wirwar van straatjes die bijna allemaal uitkomen op het grote plein met de kathedraal.

Tijdens deze ontspannen wandelreis brengt u ook een bezoek aan het beroemdste bedevaartsoord van Portugal: Fátima. Vanuit Pia do Ourso gaat de route via een oude pelgrimsroute naar de indrukwekkende basiliek.

De wandelroutes brengen u langs goudgele stranden, langs schitterende baaien en lagunes en door gezellige vissersdorpjes. Maar ook door de ruige natuur in de heuvels en over plateaus. Opvallend zijn de eeuwenoude muurtjes, die het terrein van olijfbomen en eucalyptussen scheiden.

Deze reis is een combinatie van natuur en geschiedenis, ondermeer door het bezoek aan vestingstadjes en bedevaartsoorden met fraaie kerken en kloosters. U bezoekt miljoenen jaren oude grotten met bizar gevormde stalactieten. En u geniet natuurlijk verder van wat Portugal te bieden heeft: zon, smakelijk eten en drinken en het relaxte dagelijkse leven van de plaatselijke bevolking.

Route: vlak tot glooiend/heuvelachtig over (deels) onverharde paden. Per wandeldag wordt tussen 10 en 15 km afgelegd.

Accommodatie: Hotel Concha in Sao Martinho do Porto is een klein/modern 3-sterren hotel (geopend in 2017), prachtig gelegen op loopafstand (1 minuut) van de baai/het strand. Het hotel beschikt over een gezellige lounge, bar en ontbijtruimte. Het diner vindt plaats in een restaurant in de directe omgeving.

De verzorging is op basis van halfpension (vanaf het diner op dag 1 t/m het ontbijt op dag 8). Op dag 2,6 en 7 kunt u zich opgeven voor een lunch onderweg (ter plaatse te boeken en te betalen).

Wandelogie ...