NATUUR BUITEN VAN BINNEN VOELEN ...

Noord-Ierland | Game of Thrones Tour

24-02-2022

In Noord-Ierland liggen de groene Riverlands zij aan zij met de Iron Islands, grenst de Dothraki Sea aan Winterfell en weet je nooit wanneer je een schrikwolf tegenkomt. Ontdek de landschappen van de populaire tv-serie Game of Thrones tijdens deze bijzondere autorondreis. Bezoek de verschillende filmlocaties in Noord-Ierland, waaronder oude bossen, ruïnes uit de 12e eeuw en Castle Ward (de Winterfell-locatie in seizoen één).

Rij langs de kust van Antrim en geniet van het mooie landschap een bezoek diverse filmlocaties van het Shane's Castle, nabij Randalstown, Shillanavogy Valley, Glens of Antrim en Cairncastle. U zult tijdens deze autorondreis ook de schitterende Causeway kust bezoeken. Het zal u niet verbazen dat er veel scenes uit the Game of Thrones hier werden gefilmd.

Lees meer

In de Cushendun grotten schonk de rode priesteres het levenslicht aan de "Shadow baby". In de baai van Murlough (één van de mooiste baaien van de Antrim kust) reden Theon Greyjoy en Yare toen ze op weg waren naar Pyke. Ballycastle is een mooi klein dorp in deze regio, en sommige delen van dit dorp werden gebruikt als achtergrond voor de vrije steden waar Varys geboren werd.

Bezoek Dark Hedges (de bomenlaan), niet ver van Armoy waar de ontsnappingsscene van Arya uit King's Landing is gefilmd. Een andere beroemde attractie langs de Causeway kust is Carrick-a-Rede Rope Bridge. Durft u het aan om deze hangbrug over te steken? Carrick-a-Red werd ook gebruikt als achtergrond voor Storm's End, de zetel van het huis van Baratheon.
Met deze de reis komt u ook langs Ballintoy Harbour, deze kleine haven is te zien in als Lordsport haven op de Pyke & Iron eilanden. Natuurlijk is de meest populaire attractie van de Causeway kust : Giant's Causeway. Dit deel wordt nog niet gebruikt in de film maar wie weet komt er nog een vervolg? Echter u mag dit zeker niet missen!

Uw laatste bestemming tijdens deze reis is Dublin en tijdens uw rit moet u zeker even stoppen in Boyne Valley, één van Ierlands oudste regio's, waar u de graftombes van Newgrange en Knowth kunt bezoeken die op de UNESCO werelderfgoedlijst staan. Beide tombes dateren van voor 4000 voor Christus, wat hen ouder maakt dan Stonhenge en de piramides van Gizeh. Newgrange kan niet zomaar bezocht worden, u moet uw navigatiesysteem instellen op een bepaalde plaats waar een speciaal informatiecentrum staat. In dit informatiecentrum kunt u toegangskaarten kopen en gaat u verder met een shuttlebus voor een rondleiding. U kunt ook in Dublin een dagtrip kopen en u lekker met de bus naar deze bijzondere plek laten rijden. Wij weten zeker dat wanneer u weer thuis bent en een volgende keer naar de Games of Thrones kijkt, u vele mooie locaties uit Noord-Ierland zult herkennen.

Wandelogie ...