NATUUR BUITEN VAN BINNEN VOELEN ...

Nederland | Wandelvakantie Zuid-Limburg singlereizen | wandelvakanties

22-01-2022

Onbekend maar zeker niet onbemind! Met deze 4-daagse wandelvakantie loopt u door het prachtige landschap van Zuid-Limburg en waant u zich alsof u in een stuk onbekend Europa wandelt. In Zuid-Limburg is landschap heuvelachtig, de mensen spreken wat zangerig met een flink zachte g en u kunt hier lekker bourgondisch genieten. U treft hier kruisbeelden en kapelletjes onderweg, schilderachtige dalen en ook de mooie, afwisselende lappendeken van bos, weiden en akkers.

Deze wandelvakantie vindt plaats in de verste zuidoosthoek van Nederland, die ook het "hoogste" deel van ons land is. Met Vijlen als hoogstgelegen Nederlandse dorp en de Vaalserberg (322 m.) als hoogste punt. Deze hoogste punten liggen tegen de slingervormige grens Nederland/België aan, de rafelrand van Zuid-Limburg.

Lees meer

De Geul is een romantisch riviertje dat juist over de grens met België ontspringt en al kronkelend haar weg landinwaarts volgt om verderop in te stromen in de Maas. Enkele wandelingen, bij het Vijlenerbosch en het Malensbosch gaan afwisselend door de bochtige vallei maar ook bovenlangs met mooie uitzichten. Op de plateaus liggen afwisselend kleine stukjes bos en dan weer akkers en weiden, waardoor smalle wandelpaadjes lopen. Wandelen doen we steeds in het groen, zonder ver van de bewoonde wereld te geraken.

Op de vierde dag staat een wandeling bij de Vaalserberg op het programma. De top ervan is het Drielandenpunt. Tussen 1839 en tot 1919 was dit zelfs een Vierlandenpunt want hier grensde in vroeger tijden, ook het ministaatje Neutraal-Moresnet aan Vaals. Een interessante geschiedenis! Van dat vergeten landje ziet u nog steeds de oude stenen grenspalen langs het wandelpad staan, soms scheefstaand of omgevallen of overwoekerd met planten.

Op deze laatste wandeling pikken we ook nog enkele snippers België en Duitsland mee, zo komen we door het mooie Moresnetterwald en het Preusswald dat onderdeel is van het Aachener wald.

Hoe er te komen
U rijdt er met eigen auto naar toe.

Wandelingen
Niveau: 1. De wandelingen leiden door een heuvellandschap afgewisseld afgewisseld met plateaus en rivierdalen. Per wandeldag wordt resp. 8, 17, 16 en 12 km afgelegd. De wandelingen vinden plaats vanuit de accommodatie. Een onderlinge afstand van 1,5 meter wordt aangehouden.

Accommodatie
Verblijf in hotel de Plank in de gemeente Noorbeek. Het comfortabele hotel ligt ca. 4 kilometer buiten het plaatsje, aan de weg tussen Margraten - grens. Precies op de grens van Nederland en Belgie (50 m.) Het hotel beschikt over een brasserie met een mooi panoramaterras aan de achterzijde. Wifi aanwezig. Verblijf in 1-pers. kamer.

Vertrekdata

21/03/2022 gegarandeerd 

Wandelogie ...