NATUUR BUITEN VAN BINNEN VOELEN ...

Mongolië | Rondreis door bijzondere landschappen

24-02-2022

Unieke reis door Mongolië waarbij wij prachtige natuurgebieden verkennen en tijdens het Nadaam festival kennis maken met de lokale bevolking en haar traditionele spelen. Mongolië bestaat voornamelijk uit grasland, bossen en woestijn. Iets meer dan de helft van het land is bedekt met gras, hier grazen de kudden geiten, schapen en yaks. Een achtste van het land bestaat uit bos, vooral naaldbomen en berken en een derde van Mongolië bestaat uit woestijn.

Minder bekend is dat het land ook rijk is aan wilde dieren, waaronder kamelen, gazellen, argalischapen, herten, steenbokken, beren en natuurlijk het beroemde przewalskipaard. Wij verkennen tijdens deze bijzondere reis het beschermde natuurgebied Gobi Gurvansaikan National Park en Bag Gazrin Chulu. De rotsen hier zijn het leefgebied van marmotten, bergschapen en steenbokken. Verder kan een bezoek aan Bayanzag natuurlijk ook niet ontbreken. De Amerikaanse paleontoloog Roy Chapman Andrews vond hier, tijdens een expeditie in 1922, diverse botten en eieren van dinosaurussen.

Lees meer

Tijdens deze reis bezoeken wij ook het Nadaam Festival, het nationale feest van Mongolië. Nadaam betekent letterlijk 'spel' en tijdens dit festival worden de drie 'mannelijke' spellen gespeeld: Mongools worstelen, paardenraces en boogschieten. Tijdens Nadaam komen families vanuit heel Mongolië samen, dragen traditionele kleding en drinken arak, de licht alcoholische gefermenteerde paardenmelk.

Sinds 2010 staat het festival vermeld op de UNESCO lijst ter bescherming van Immaterieel Erfgoed. Na de openingsceremonie bekijken we enkele worstelpartijen en het boogschieten, waar tegenwoordig ook vrouwen aan mee mogen doen. De paardenraces gaan over een afstand van 15 km en 30 km.

Verblijf
Tijdens deze rondreis verblijft u in comfortabele Ger tenten en in Ulaanbaatar in het onderstaande hotel of gelijkwaardig:

J Hotel: Het hotel ligt in Ulaanbaatar op 1,8 km van het Sukhbaatar-plein en op loopafstand van het Nationaal Museum van Mongoolse Geschiedenis en het standbeeld van Chinggis Khan.

Reizen in Mongolië
Reizen naar Mongolië is een droom voor natuurliefhebbers en wordt door velen gezien als het laatste land in Azië waar zich nog veel ongerepte natuur bevindt. Bij deze reis is een flexibele houding vereist. U reist door een minder toeristisch gebied waarbij het belangrijk is te weten dat gidsen, chauffeurs en alle andere lokale medewerkers een ander niveau van ervaring hebben dan in landen waar het toerisme op hoger niveau staat. Wij verblijven in de betere gerkampen met westerse toiletten, douches met warm water en een restaurant. De afstanden in Mongolië zijn groot en de kwaliteit van de wegen is niet altijd goed.

Vertrekdata beschikbaar

Wandelogie ...