NATUUR BUITEN VAN BINNEN VOELEN ...

Luxemburg | Wandelvakantie Luxemburger Schweiz

24-02-2022

Luxemburg leent zich uitstekend voor een heerlijke wandelvakantie. Verrassende rotsformaties, en rivieren die door de bossen slingeren, hier wandelt u in een betoverend decor. De Luxemburgse natuur vertaalt zich in een veelvoud aan uitzonderlijke vergezichten en landelijke taferelen. Wist u dat Luxemburg één van de meest dichte, officieel erkende wandelnetwerken van Europa heeft. Met de vele paden en routes wandelt u door een gevarieerd landschap: van uitgestrekte wouden tot pittoreske dorpjes. In Luxemburg is er een overvloed aan natuur die wacht om ontdekt te worden.

Hoe kunt u beter dan te voet dit onbedorven landschap van het kleinste landje op het Europese continent ontdekken? Dwars door de Luxemburgse Ardennen wandelt u door dichte bossen langs snelstromende riviertjes en over plateaus met oneindige vergezichten en langs stille kloosters, landelijk gelegen watermolens, eeuwenoude kastelen en ingeslapen boerendorpjes.

Lees meer

De aantrekkelijkheid van het natuurpark Kleine Luxemburger Schweiz (letterlijk Luxemburgs Klein Zwitserland) zit vooral in de variatie van de omgeving: plateaus met weiden en velden, beboste dalen doorkliefd met snelstromende beekjes, en unieke door wind en water gevormde rotspartijen. De plateaus worden doorsneden door beken en riviertjes en de wandelpaden slingeren zich daar langs en over heen. De reisleider brengt u per minibus naar de wandelpaden en terug naar Bollendorf. De routes zijn zó samengesteld dat onderweg en op het eindpunt iets te drinken verkrijgbaar is.

U ontvangt een prima route-uitleg, maar de markeringen zijn sowieso zó goed dat u beslist niet kunt verdwalen! De reisleider wandelt dus niet mee maar is altijd in de buurt voor het geval u hem/haar nodig heeft!

In Luxemburg is het buiten de zomer rustig: natuurlijk ook eind december en begin januari zo rondom de jaarwisseling.

Het plaatsje Bollendorf, feitelijk op Duits grondgebied, ligt aan de Sauer (Sûre), die daar de grensrivier is tussen Luxemburg en Duitsland. Het hotel ligt aan de rivier en de wandelroute komt bijna langs de voordeur. Het reeds 6 generaties oude familiehotel, uiteraard gemoderniseerd naar moderne standaard, heeft een gezellige barruimte (met een Tisch für Stammgäste!) en een keurig restaurant voor het ontbijt en de avondmaaltijd. Wandelen maakt hongerig, dus de prima kwaliteit van het eten is mooi meegenomen: lekker, gezond en genoeg.

Route: heuvels (max. ca. 400 m; het Sauerdal ligt op ca. 200 m) met gematigde hoogteverschillen, afgewisseld met kleine rotspartijen en snelstromende riviertjes. Per wandeldag wordt ca. 13-17 km (op de eerste dag ca. 8 km) afgelegd.

Hotel Koch-Schilt ***
ligging: in het midden van het plaatsje Irrel maar toch rustig, ca. 5 km van de grens met Luxemburg..

Faciliteiten: hotel van de familie Schilt (begonnen in 1919, nu onder leiding van de 4e generatie) met ca. 30 kamers, een ruim restaurant voor het ontbijt en het diner (regionale Duitse keuken), Gaststube met barservice. Gratis wifi.

Kamers: altijd met eigen douche/toilet, altijd gescheiden bedden bij de 2-persoons (indeel-)kamers. Indien u met een reisgenoot deze reis wil boeken en een kamer wil delen dan kunnen we u een korting geven van € 55,- (indien u met 2 personen geboekt binnen 1 boeking)

Maaltijden: ontbijt (buffet) en avondmaaltijd (3 gangen) inbegrepen. Consumpties voor tijdens de wandelingen zijn verkrijgbaar bij de Edeka supermarkt en de bakker die op 100 meter afstand liggen en geopend zijn vanaf de vroege ochtend. Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.

Wandelogie ...