NATUUR BUITEN VAN BINNEN VOELEN ...

Lentekriebels

13-03-2022

Kijk om je heen en zie de natuur rustig ontwaken na de winter. Vogels tjilpen vrolijk, krokussen staan in bloei en de zon straalt volop, de lente is in aantocht! Ga eropuit en ervaar deze bijzondere verandering in de natuur. 

Partnerschap met The Pollinators

Bestuivers zoals bijen en vlinders hebben het zwaar. Door de verstedelijking is er steeds minder stuifmeel beschikbaar en daarnaast is het voedsel wat er wel is heel eenzijdig. Dit heeft gevolgen voor de natuur en onze gezondheid. Ze zijn namelijk cruciaal voor gezonde ecosystemen en heel belangrijk voor onze voedselketen. Meer dan 70% van ons voedsel is afhankelijk van de bestuiving door bijen en insecten.

The Pollinators hebben in 2016 besloten dat het tijd is om ze een handje te helpen. Deze beweging zet zich in voor het welzijn van de bestuivende soorten en het vergroten van de biodiversiteit. Voor de komende drie jaar steunen wij hen om hun boodschap verder te verspreiden. Let's Pollinate the Planet!

Voer de Bij bij

Bij eerste lentezon komen ook de bestuivers uit hun winterslaap en zijn erg hongerig. Vroege bloeiers zoals krokus, wilgenkatjes, paardebloemen, duizendblad zijn enorm belangrijk voor ze.

Ieder voorjaar openen The Pollinators voedselbanken voor bijen en vanaf dit jaar helpen wij mee om nóg meer mensen te bereiken. Zo zorgen we door bloemen te zaaien voor een groter aanbod van voedsel en zijn de bestuivers beter in staat om te overleven.

Dit jaar zijn er 1500 voedselbanken en daarnaast ook nog 50 basisscholen die meedoen. Bij de voedselbanken kunnen gratis zakjes inheems bloemzaad van The Pollinators opgehaald worden. De Voer de Bij bij campagne is een aanloop naar Nationale Zaaidag op 22 april, waarop we met zoveel mogelijk mensen gaan zaaien in tuinen, op balkons of dakterrassen. Samen vormen we de grootste bijencoalitie van Nederland! Doe je ook mee?

Samen voor biodiversiteit

Bij Natuurhuisje.nl brengen we mensen graag dichter bij de natuur. Dit doen we door middel van onze natuurhuisjes, -activiteiten en -projecten. We willen de natuur zoveel mogelijk ondersteunen en zijn ons bewust dat we samen zoveel meer kunnen betekenen voor de natuur dan alleen. Daarom zijn we een partnerschap aangegaan met The Pollinators, de missie die zij hebben om de biodiversiteit te verbeteren voor de bestuivers is van groot belang. Wij dragen hier graag aan bij!

Meer van The Pollinators

Naast hun grootste campagne voor de bijen in het voorjaar zetten zij zich in november ook in voor de biodiversiteit met Treevember. November is namelijk de beste maand om bomen te planten. Ze stimuleren mensen om bomen te planten en zo te helpen om voedselbossen te creëren. Hierdoor wordt de bodem gezonder, herstelt de biodiversiteit en hebben bestuivers meer voedsel. Ook zorgt het samen bomen planten voor verbinding met elkaar en de natuur.

Maak kennis met The Pollinators en de wereld voor de bestuivers. Luister hun podcast, lees blogs en volg ze op Instagram of Facebook. Vanaf 1 april kun je gratis een zakje inheems bloemzaad halen bij een voedselbank bij jou in de buurt. Meer bloemzaad nodig? Je kunt ook zakjes bestellen in de webshop. Laten we er samen voor zorgen dat zoveel mogelijk mensen op Nationale Zaaidag, 22 april, gaan zaaien!

Aan het water

Merk je ook dat je elke vakantie weer naar het water toe trekt? Om het je gemakkelijk te maken vind je hierbij een hele pagina met alleen maar de mooiste accommodaties aan het water! Natuurlijk kun je in Nederland prima aan het water verblijven, maar ook in landen als België, Duitsland, Frankrijk en zelfs Portugal is dit zeer goed mogelijk. Laat je inspireren door de vele mogelijkheden en wie weet verblijf jij binnenkort in een van onze accommodaties aan het water.

Alleen al in eigen land zijn de mogelijkheden eindeloos. Het leuke van een huisje aan het water is natuurlijk het feit dat je kunt genieten van de natuur en er midden in zit. In en om het water zie je natuurlijk altijd allerlei dieren en alleen al het geluid van het water zorgt ervoor dat je ontspannen raakt. Ook eromheen is het vaak mooi, omdat je daar kunt genieten van mooie waterplanten, bloemen en natuurlijk veel groen. Helemaal leuk is het als je ook nog eens het water op kan gaan! Met een bootje of een kano is dat meestal prima te doen. Heerlijk varen terwijl het zonnetje schijnt en daarbij genieten van prachtige uitzichten onderweg, wat wil je nog meer? Denk jij er dus aan om een vakantie te gaan boeken waarbij je je in de natuur bevindt en even helemaal tot rust kan komen? Denk dan zeker eens aan een vakantiehuisje aan het water!

Wandelogie ...