BELEEF BUITEN VAN BINNEN..

Last van een winterdip, wat kan je doen?

06-01-2022

Heb je 's ochtends moeite met uit bed komen en overdag weinig energie om dingen te doen? Dan zou het goed kunnen dat je last hebt van een winterdipje. De dagen zijn donker en het weer wordt er ook niet beter op, wat ervoor zorgt dat je lichaam moeite heeft met het wennen aan het gebrek aan licht. Veel mensen zitten daarom tijdens de herfst- en wintermaanden wat minder goed in hun vel.

Maar geen zorgen, er zijn een aantal dingen die kunnen helpen bij het verminderen van je winterdipje. Zo kom je net even wat fijner de koude maanden door.

Ga naar buiten

Hoe verleidelijk het ook is om op donkere dagen binnnen te blijven, is het toch echt goed om elke dag even naar buiten te gaan! Je kunt dit het beste doen in de ochtend, dan bevat het licht namelijk veel blauw. Blauw licht zorgt ervoor dat de productie van melatonine - het hormoon dat je juist slaperig maakt - afgeremd wordt. Dit zal niet alleen helpen om goed wakker te worden, het helpt ook om 's avonds weer makkelijker in slaap te vallen.

Neem vitamines in

Doordat je lichaam in de winter minder wordt blootgesteld aan de zon, zal je vitamine D tekort komen. Het slikken van vitamine D kan daarom goed helpen bij het krijgen van meer energie. Maar ook het innemen van vitamine C en multivitaminen zijn natuurlijk altijd goed voor je lichaam en weerstand!

Gezonde voeding

Door te letten op je voeding zal je lichaam ook een echte boost krijgen. Probeer dus te minderen op suikers en beter te letten op het binnenkrijgen van groenten. Bij gebrek hieraan krijg je ook niet voldoende vitaminen en mineralen binnen. Door gezond en gevarieerd te eten, houd je lichaam zichzelf gezond en zul je dus beter in je vel gaan zitten. Je mag natuurlijk af en toe wel snacken, maar probeer dit dus niet al te vaak te doen.

Plan iets leuks in

Soms zit je in een negatieve spiraal waardoor niks meer positief lijkt. Een goede oplossing hiervoor is door leuke dingen in te plannen om naar uit te kijken. Plan bijvoorbeeld een leuke uitje of verwen jezelf met een mooi cadeau. Op deze manier zullen je gedachten positiever worden en zal jij je ook beter gaan voelen.

Blijf in beweging

Met voldoende beweging zorg je ervoor dat het energieniveau van je lichaam op peil blijft, en dit is nou net de energie die we nu nodig hebben. Je voelt je tenslotte altijd wat beter over jezelf als je hebt gesport, toch? Probeer dus regelmatig wat beweging te krijgen, ga bijvoorbeeld lekker buiten een rondje lopen, zo vang je ook gelijk voldoende daglicht en frisse lucht op! 

Wil erover praten tijdens een boswandeling neem contact op. 

Of ga eens een weekje naar de zon en extra vitamine D ophalen.

Wandelogie ...