BELEEF BUITEN VAN BINNEN..

Kroatië | Wandelvakantie Dalmatische kust & Korcula

27-01-2022

Het eiland Korcula ligt voor de zuidkust van Kroatië en behoort tot de mooiste eilanden van deze regio. Het is Kroatië in zijn puurste vorm. Korcula staat tevens bekend als de geboorteplaats van de beroemde ontdekkingsreiziger Marco Polo. U ontdekt al wandelend de prachtige natuur, de mooie baaien en de rijke geschiedenis van de sfeervolle dorpen en stadjes. U zult al snel ervaren dat het eiland niet voor niets door vele kranten en magazines is uitgeroepen tot een van de mooiste eilanden ter wereld. Het is een heerlijke bestemming om actief te zijn maar ook om te genieten van het goede leven.

Korcula ligt op zo'n anderhalf uur varen vanuit Dubrovnik en is 47 km lang en ongeveer 7 km breed. Naast oude stadjes, prachtige stranden en baaien, kunt u genieten van de mooie natuur en de gastronomie met zelfs biologisch geproduceerde wijn. Smalle wandelpaden voeren langs eeuwenoude olijfbomen, door wijngaarden en door heerlijk geurende bossen. Onderweg komt u door Dalmatische dorpjes met terracotta-kleurige daken, romantische baaien met helderblauw water en de mooiste stranden.

Lees meer

Korcula is een eiland dat elk seizoen ideaal is om te bezoeken. De warmste, zonovergoten dagen zijn uiteraard in de zomer. Dan lopen de temperaturen op tot gemiddeld 29 graden. Maar ook in de winter is Korcula een prachtig eiland om te bezoeken. De temperaturen zijn dan mild, rond de 11 graden. U kunt elk seizoen genieten van de prachtige natuur en mooie vergezichten over de Adriatische zee.

De sfeer op het eiland kunt u enigszins vergelijken met de Italiaanse mentaliteit. Niet zo gek want ooit maakte het eiland deel uit van de Venetiaanse republiek, en heette het Curzola. Korcula heeft naamsbekendheid opgebouwd als geboorteplaats van de beroemde ontdekkingsreiziger Marco Polo. Het is niet officieel bewezen, maar feit is wel dat veel mensen op dit eiland de familienaam Polo dragen. Officieel is Marco Polo geboren in Venetië maar aangezien Korcula in die periode onder Venetië viel, kan het inderdaad op waarheid berusten.

Prijzen per persoon o.b.v. 2 personen

1 mei t/m 31 mei € 565,-
1 juni t/m 15 juni € 680,-
16 juni t/m 30 juni € 755,-
1 juli t/m 31 augustus € 795,-
1 september t/m 15 september € 725,-
16 september t/m 30 september € 650,-
1 oktober t/m 14 oktober € 565,-

(prijzen voor éénpersoonskamers op aanvraag)

Deze reis is op basis van logies/ontbijt maar u kunt er ook voor kiezen om deze reis te upgraden naar een verblijf op basis van half pension: logies/ontbijt plus avondeten voor slechts € 90,- p/p vanaf dag 2 t/m 7.

U kunt met eigen auto naar Korcula reizen of kiezen voor een vlucht. Transavia vliegt bijvoorbeeld rechtstreeks vanaf Rotterdam op Dubrovnik, klik hieronder voor meer informatie over de vluchten. 

Let op! Vliegtickets kunnen pas geboekt worden nadat u van ons heeft gehoord dat de gewenste periode mogelijk is. Via de banners op de pagina natuurreizen kunt u boeken.

Wandelogie ...