NATUUR BUITEN VAN BINNEN VOELEN ...

KERSTVAKANTIE ZONNIG IN DE NATUUR GENIETEN

08-11-2022

Een unieke reis in de kerstvakantie van 2022

Vier de feestdagen in het buitenland!

Ben je ook benieuwd hoe men de feestdagen in het buitenland viert? De kerstvakantie is de ideale periode om de cultuur van de landen in Europa op te snuiven en te proeven van de tradities en gebruiken van de lokale bevolking. Boek daarom een zonvakantie met Kerst om het zelf te ontdekken. 

Zo ontdekte ik bijvoorbeeld dat in Spanje Nochebuena (Kerstavond) de belangrijkste feestavond is en dat Turrón dan vaak als dessert op tafel verschijnt. In Portugal is het kerstmenu niet compleet zonder een Bolo Rei. De christmas cake KhristOpsomo wordt in Cyprus vaak geserveerd. In Italië is het bijzonder om bij het Vaticaan de mis bij te wonen. Stuk voor stuk tradities waar je achterkomt als je met Kerst naar de zon gaat!

Wanneer valt de kerstvakantie?

De kerstvakantie valt in 2022 op dezelfde data voor de 3 regio's van Nederland: 24 december 2022 t/m 8 januari 2023.

Naar het buitenland tijdens de feestdagen

De een brengt de feestdagen liever knus bij het haardvuur door, de ander zoekt liever de warmte van de zon op. Ik heb in Europa in ieder geval voor ieder wat wils. Klinkt een zonvakantie met Kerst in Zuid-Europa en rondom de Middellandse Zee je als muziek in de oren? Met de voeten in het zand en een versgeperst drankje in je hand de feestdagen vieren? Dat snap ik! 

Hoewel je misschien denkt aan sneeuw en kou als je denkt aan kerst, kun je dan natuurlijk ook gewoon de winterzon opzoeken! Op zonvakantie tijdens de kerst van 2022 is iets dat zeer gewild is onder reizigers en ik snap wel waarom. Wat is nou een beter moment om het vakantiegevoel op te halen dan een weekje weg tijdens de feestdagen? Of het nu Spanje, Portugal, Italië of Cyprus is, iedere bestemming heeft zo zijn eigen sfeer. Een sfeer die ik jou zeker kan aanraden om te proeven.

Heb je al zin om te vertrekken naar een zonvakantie deze kerst? Tijdens Kerst en Oud&Nieuw ben jij bij mij nog steeds verzekerd van alle rust en ruimte bij een plekje weg van de massa. Ga jij de kerstvakantie boeken bij een van mijn kleinschalige adresjes? Wie weet kom je wel een leuke aanbieding tegen!

Ontdek mijn adresjes voor de kerstvakantie

Wandelogie ...