NATUUR BUITEN VAN BINNEN VOELEN ...

Italië | Wandelvakantie Toscane

24-02-2022

Toscane is één van de populairste wandelgebieden van Italië. De combinatie van heerlijk weer, schitterende landschappen, prachtige stadjes, goede wijnen en lekker eten maakt deze streek bijzonder aantrekkelijk.

Tijdens deze mooie wandelreis loopt u door een prachtig landschap en komt u langs vele goede wijnhuizen waar u natuurlijk altijd even binnen kunt lopen voor een bezoek of een proeverij.

De reis begint in het plaatsje Montalcino en eindigt in Montepulciano. Montalcino is een prachtig, hoog gelegen stadje, geheel omringd door vestingmuren en een indrukwekkende Middeleeuwse burcht welke in 1361 is gebouwd door de Siënezen. Het uitzicht vanaf de muren en torens is spectaculair. De burcht vormt het middelpunt van het historische centrum waar u eindeloos kunt dwalen door de smalle straatjes.

Lees meer

Wat Montalcino echter wereldberoemd heeft gemaakt is de productie van de kostbare Brunello rode wijn, één van werelds beste wijnen! Het eindpunt van deze wandelreis is het stadje Montepulciano, gelegen op één van de hoogste heuvels van Toscane. Ook deze plaats staat wereldwijd bekend om haar zeer goede wijnen, met name de Vino Nobile di Montepulciano, één van Italie's klassieke wijnen rode. Het centrum van het dorp wordt gevormd door het Piazza Grande en aan dit prachtige plein zijn enkele van de mooiste en belangrijkste bezienswaardigheden van Montepulciano te vinden.

De wandelingen zijn geschikt voor mensen met een goede basisconditie. U stijgt/daalt maximaal 500 m en de wandelafstanden bedragen 9 tot 20 km. Tijdens de wandelingen is er ook volop aandacht voor de rijke historie, de sterke wijncultuur en goede keuken die u onderweg tegenkomt. U verblijft in comfortabele hotels en bijzonder fraai gelegen agriturismo's.

Accommodatie
U verblijft tijdens deze reis in de volgende hotels:

MONTALCINO : HOTEL AL BRUNELLO
SAN QUIRICO D'ORCIA: HOTEL PALAZZUOLO
PIENZA: HOTEL CORSIGNANO
MONTEPULCIANO: HOTEL DUOMO

Mocht er één van de hotels geen plaats hebben dan zullen we voor u een gelijkwaardig hotel boeken. Bagagevervoer is inbegrepen zodat u alleen met uw dagrugzak hoeft te wandelen!

Maaltijden
Wij hebben voor u op dag 4 en dag 5 een diner gereserveerd, op de andere dagen kunt u zelf een maaltijd te bestellen in een nabij gelegen restaurant. Het ontbijt is alle dagen inbegrepen; eten en drinken voor overdag verkrijgbaar bij horeca en winkels onderweg.
Avondmaaltijd: vegetarisch mogelijk, opgeven bij boeking.

Wandelogie ...