NATUUR BUITEN VAN BINNEN VOELEN ...

Italië | Wandelen in de Franse & Italiaanse Alpen

20-02-2022

Ontdek met deze mooie, individuele wandelreis: Valle Monviso, een onbekend deel van de Alpenregio van Italië. Hier maakt u prachtige wandelingen door een indrukwekkend landschap op de Frans- Italiaanse grens en door de mooie natuur van Piemonte in Noord-Italië. Tijdens deze week ervaart u de rust en stilte in dit bijzondere gebied.
Door de slechte economische situatie vertrokken in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw veel inwoners naar de Po vlakte om werk te zoeken.

Mooie dorpjes, kapelletjes en kerken met schitterende schilderingen bleven achter. Momenteel wordt door de inspanningen van haar bewoners, Valle Monviso en de omgeving langzaam ontdekt als wandelparadijs. U zult hier dan ook geen drukke wegen of skioorden vinden. Het is een walhalla voor rustzoekers met een een ongerept berglandschap. Bovendien staat de gastvrijheid en de vriendelijkheid van de bewoners hier nog met hoofdletters geschreven.

Lees meer

Valle Monviso ligt in de provincie Cuneo, één van de grootste Italiaanse provincies. De westzijde wordt geheel in beslag genomen door de Zuid-Alpen die de grens met Frankrijk vormen. Vanuit hier lopen een aantal lange dalen richting de laagvlakte zoals het Valle Varaita, Valle Maira en het Valle Po waar de belangrijke rivier de Po zijn oorsprong vindt. Het bergachtige deel van de provincie is dunbevolkt, en ontvolkt in een hoog tempo. Op de laagvlakte liggen de meeste grotere plaatsen waaronder de hoofdstad en Saluzzo. Aan de oostzijde van de vlakte ligt het heuvellandschap van de streken Monferrato en Langhe, bekend om hun wijn en truffels. In het zuiden loopt de bergketen van de Alpen over in die van de Apennijnen.

Tijdens deze week maakt u mooie afwisselende wandelingen. Sommige wandelroutes zijn uitdagend, maar er is altijd wel prachtig uitzicht waar men kan stoppen om een mooie foto te maken en te rusten voordat u weer verder gaat of afdaalt naar beneden.

Deze reis kunt u vanaf 2 personen boeken. U reist met uw eigen auto of u vliegt op Turijn of Nice en wij verzorgen eventueel een voordelige huurauto voor u. Een alternatief voor de mensen die liever niet willen vliegen, is om met de TGV naar Nice te reizen en vanaf hier met een huurauto uw weg te vervolgen.

Algemeen 500x500
Wandelogie ...