NATUUR BUITEN VAN BINNEN VOELEN ...

Italië | E-bike en wandelvakantie Piemonte

01-02-2022

De prachtige streek "Le Langhe" in Piemonte leent zich uitstekend voor een e-bike vakantie, heuvels, wijngaarden, eeuwenoude plaatsjes met kastelen. De Langhe is bekend om de wereldberoemde wijnen en de fantastische gastronomie. Piemonte is voor velen nog een onontdekte streek van Italië met een prachtig heuvellandschap en pittoreske authentieke dorpjes. Piemonte kenmerkt zich door de onaangetaste natuur, de rust, de cultuur, het eten, de wijn en natuurlijk de vriendelijke bevolking!

Op culinair gebied klopt het hart van de regionale keuken in de Langhe, een prachtige regio in Piemonte. Een ruime variatie aan lokale producten en eeuwenoude tradities maken de streek tot een genot voor gastronomische fijnproevers. Wereldberoemde wijnen, olijfolie en kaas worden hier nog op ambachtelijke wijze gemaakt. Het gebied staat bekend om haar perziken, peren en bijzondere groentes zoals de vierkante rode pepers van Motta di Costigliole d'Asti, prei uit Cervere, kleine uien afkomstig uit Ivrea, asperges uit Santena en kardoenen uit Nizza Monferrato. Gedipt in bagnacaoda, een saus gemaakt van knoflook, ansjovis en olie zijn deze vergeten groenten een ware delicatesse. Maar de ware koning van de regionale keuken en de trots van Italië op culinair gebied is natuurlijk de witte truffel die hier veelvuldig voorkomt.

Lees meer

Wilt u veel zien en ontdekken en tegelijkertijd sportief bezig wil zijn, dan is deze bestemming zeer geschikt voor u! Het niveau is gemiddeld waarbij de E-bike alles makkelijker maakt en ook toegankelijk voor beginners. U kunt deze reis maken in de periode van april tot en met oktober. Startdag elke dag van de week. De maanden september en oktober zijn aantrekkelijke maanden vanwege de aangename temperaturen, de druivenoogst en de jaarlijkse truffelbeurs in Alba. Het is in deze periode wel drukker bij de accommodaties die wij gebruiken zodat u ruim van te voren deze vakantie moet boeken als u in deze periode wilt gaan.

U fietst door Piemonte, de bakermat van de Slow Food beweging. Deze 8-daagse fietsvakantie begint in het oude Romeinse kuuroord Acqui Terme. Vanaf hier hebben we prachtige routes uitgezet, die u op plekken brengt waar men normaal gesproken alleen zou komen met een zeer goede conditie. Met de door ons geselecteerde E-bikes garanderen wij dat u elke route gemakkelijk kunt volbrengen, ongeacht uw conditie.

Alba en Barollo
U bezoekt o.a. Alba en natuurlijk mag een bezoek aan Barolo niet ontbreken. Op de aankomstdag verwennen we u met een Piemontees diner en ook een wijnproeverij ontbreekt niet in het programma. Naast de fietstocht is er voldoende vrije tijd om zelf dingen te ondernemen of gewoon te relaxen.

Bijzonder aan deze reis

  • Genieten van goede lokale specialiteiten
  • Proeven van de beroemde Piemontese wijnen (Barolo & Barbera)
  • U fietst door het mooie Piemontese landschap
  • De fietsroutes zijn met zorg uitgekozen en de accommodaties beschikken over oplaadpunten.
  • Verblijf in 4 mooi gelegen locaties: Accommodatie 1, Accommodatie 4, Accommodatie 3, Accommodatie 4,

Vertrek
Begin mei tot eind september. In het najaar kunnen accommodaties al vroeg volgeboekt zijn. Wij adviseren om deze reis op een zaterdag te beginnen.
Mocht u niet met eigen vervoer komen dan kunnen wij tegen een aantrekkelijk tarief een transfer vanaf Turijn of Milaan voor u regelen.

Klik op de link hieronder en kijk verder of boek een fietsvakantie naar keuze.

Wandelogie ...