NATUUR BUITEN VAN BINNEN VOELEN ...

Italiaanse zonvakantie

22-02-2022

Op vakantie naar Italië: ontdek de Italiaanse regio's

Ik loop dromerig te slenteren door de straten van een klein dorpje in Zuid-Italië tot ik plotseling opschrik van een scooter die rakelings langs me heen rijdt. "Mi scusi!" Het meisje op de scooter steekt haar hand verontschuldigend op. Ik gebaar terug dat het niet uitmaakt. Hoe kan ik me ergens druk over maken, terwijl ik tijdens mijn vakantie in Italië rondloop in deze prachtige omgeving? Het land van de heerlijke wijnen, indrukwekkende kunstwerken en prachtige authentieke steden. Omgeven door wijngaarden in Toscane ben ik helemaal in mijn element. Italiaanse streken als Puglia en Lazio zijn één van mijn grootste liefdes. Umbrië is het onontdekte stuk waar ik mijn hart verloor. En op de eilanden Sicilië en Sardinië leef ik als de locals. Ik kom nog tijd te kort om al het moois te ontdekken tijdens mijn reis door Italië. Het is de perfecte mix van zon, cultuur en vooral lekker eten.

Kleinschalige hotels & appartementen in Italië

Het leuke aan Italië vind ik dat je er plekjes vindt die je nergens anders kan vinden. Zo verbleef ik een keer in een 'fattoria', wat je kunt vergelijken met slapen bij de boer. Maar een authentieke masseria of tenuta zijn ook een aanrader om in te overnachten. Daarnaast kun je niet reizen door Italië zonder een boerderijvakantie bij een agriturismo te hebben gehad. Dit zijn leuke adresjes voor een vakantie met kinderen of een familievakantie, er is voor iedereen iets te beleven. Het meest bijzondere plekje waar ik mocht slapen was in een trulli, deze unieke huisjes vind je terug in Puglia. Al deze typische adresjes zijn vaak omgetoverd tot een charmante Bed and Breakfast in Italië. Maar één ding hebben ze allemaal gemeen: er staat een lieve eigenaar klaar om je een warm welkom te geven en jou te voorzien van de beste tips voor uitjes.

Vliegvakantie inclusief huurauto naar Italië

Goed om te weten: een vliegvakantie naar Italië is bij mij altijd inclusief huurauto en verblijf. Op bestemming kun je tijdens een fly & drive vakantie op deze manier met de huurauto op ontdekkingstocht gaan.

Autovakantie naar Italië

Ook kun jij een autovakantie boeken naar Italië. Jij legt dan het adresje bij de Italiaanse eigenaar via mij vast en gaat met eigen auto richting de bestemming. Of je regelt ander vervoer natuurlijk.

Vakanties in Italië in 2022

Al mijn adresjes in Italië zijn kleinschalig, waardoor je echt de cultuur kunt ontdekken. Maar hierdoor zitten ze ook snel vol. Wil je een vakantie naar Italië boeken? Verzeker jezelf dan snel van een uniek adresje weg van de massa. Wil je nog snel een weekje weg? Kijk dan tussen mijn last minute vakanties naar Italië of als er een echte avonturier in jou schuilt, kun je de eerste zijn die een van mijn nieuwste ontdekkingen bezoekt.


Wandelogie ...