NATUUR BUITEN VAN BINNEN VOELEN ...

IJsland | Wandelreis Oost IJsland en Thorsmörk

24-02-2022

Wilt u wandelen in IJsland? Dan is deze schitterende wandelreis door Oost IJsland echt iets voor u! Onder begeleiding van een ervaren gids maakt u mooie wandeltochten in het Borgarfjörður Eystri gebied, door mooie berglandschappen en langs de imposante fjordenkust van de East Fjords. Een prachtig gebied dat nog niet door het massatoerisme is ontdekt. Tijdens de wandelrondreis zijn alle maaltijden en entrees inbegrepen. Vervolgens keert u terug naar Reykjavik, van waaruit per 4×4 bus naar het wandelparadijs Thorsmörk in het hoogland gaat.

Thorsmörk ligt aan de voet van de beruchte Eyjafjallajökull vulkaan en hier overnacht in een hut. Er zijn hier verschillende wandeltrails, die in lengte varieren van 2 tot 5 uur. Deze 9-daagse reis laat u veel van IJsland zien. Zowel bus- als wandelroutes voeren langs tal van hoogtepunten en brengen u naar de mooiste plekken. Naast enkele langere rijdagen met korte uitstapjes en enerverende vergezichten zijn er veel wandelingen in het programma opgenomen. De bus vervoert de bagage, zodat we tijdens de wandelingen alleen een dagrugzak hoeven mee te dragen. De wandelingen variëren van licht tot stevig (zich opbouwend van enkele uren aan het begin van de reis tot een wandelduur van 6 tot 8 uur in de laatste week).

Lees meer

Als er één land is dat verslavend werkt op een wandelaar, dan is het IJsland wel. Het land van 'vuur, ijs, geisers, vulkanen en eindeloze lavavlaktes' heeft zoveel te bieden op zo'n klein oppervlak dat u graag nog een keer terugkomt om nog meer natuur tot u te nemen. Wie dus eenmaal in IJsland is geweest, is naar alle waarschijnlijkheid voor altijd verknocht aan dit bijzondere eiland. De groene kustgebieden met haar vele indrukwekkende watervallen steken zomers af tegen het binnenland die bedekt is met ijs en een maanlandschap van lavasteen. Deze reis wordt internationaal aangeboden waardoor we bijna voor alle data een gegarandeerd vertrek kunnen geven, de reisleiding is in handen van een Engelsprekende IJslandse gids.

Voor wie?
Deze reis is voor iedereen geschikt, van alleenreizenden, stellen en gezinnen. Minimumleeftijd voor inschrijving is 12 jaar.

Verblijf: In Bakkagerði verblijft u in het Alfheimar Country Hotel in kamers met douche/toilet en in Reykjavik verblijft u in het centraal gelegen Hotel Fron of gelijkwaardig. Ontbijt is inbegrepen. In Thorsmork verblijft u in de accommodatie Volcano Huts

Maaltijden: tijdens het verblijf in Bakkagerði zijn alle maaltijden inbegrepen. In Reykjavik verblijft u op basis van logies en ontbijt. In Thorsmork is het verblijf op basis Half Pension

Conditie: Voor de wandelingen dient u in een goede fysieke conditie te zijn. De wandelingen zijn goed te doen voor personen die regelmatig een flinke wandeling van 3-4 uur maken.

Kleding/schoenen: Het weer in IJsland is erg onvoorspelbaar en zorg daarom voor zowel warme als waterdichte kleding zodat de wandelingen een leuke ervaring voor u zijn. Zorg voor warme binnenkleding (wol, polyester of fleece; vermijd katoen of jeans), wind- en waterdichte broek en jack met capuchon, goede wandelschoenen, handschoenen en een muts.

Vertrekdata 2022
Gegarandeerd vertrek bij minimaal 2 personen, het maximum aantal deelnemers is 12 personen.
15 juni, 22 juni, 29 juni, 27 juli, 3 augustus, 17 augustus en 31 agustus.

Vluchten IJsland
Wij bieden u de keuze uit vluchten vanaf Amsterdam (of Brussel) met Icelandair

Boeking altijd op aanvraag
Wij moeten deze boeking voor u aanvragen. Dit wil zeggen dat deze reis niet uit voorraad boekbaar is, maar dat wij eerst contact op moeten nemen met de accommodaties. Let op: Een boeking op aanvraag is niet vrijblijvend, dus als uw keuze beschikbaar is maken wij een definitieve boeking. Mocht een reisonderdeel of tarief niet beschikbaar zijn nemen wij eerst contact met u op om te overleggen over alternatieven en evt. toeslagen of reductie op de reissom. Uiteraard bent u, als er sprake is van toeslagen of alternatieve accommodatie niet verplicht dit te accepteren.

LEUK OM TE WETEN.

IJsland had op 1 januari 2018 een wereldprimeur: gelijke loonsbetaling voor man en vrouw werd voor de 360.000 inwoners die het eiland telt bij wet verplicht. Bedrijven en instellingen met meer dan 25 werknemers moeten daar kunnen aantonen dat mannen en vrouwen in soortgelijke functies maandelijks hetzelfde salaris ontvangen. Deze regel wordt ook gehandhaafd: bedrijven die mannen en vrouwen gelijk betalen, ontvangen een certificering. Bedrijven die dit niet doen, ontvangen een boete per dag dat ze de wet negeren. Volgens werknemers en managers verbetert de zogenoemde Equal Wage Management Standard de werkomgeving en vergroot het het vertrouwen van vrouwen in hun werkgevers en loonbeleid 

Wandelogie ...