NATUUR BUITEN VAN BINNEN VOELEN ...

Hongarije | Wandelvakantie in Hongarije

24-02-2022

Hongarije is een mooi land om al wandelend te verkennen en heeft verrassend veel te bieden. Met deze wandelvakantie wandelt u over uitgestrekte heuvels, bossen en geniet u van unieke uitzichten en verblijft u in de streek Somogy in het zuiden van het land vlakbij het imposante Balatonmeer. U vindt hier een mooi, zacht, bebost heuvellandschap. Niet gehinderd door hekken en omheiningen is het fijn wandelen door de uitgestrekte heuvels en bossen, langs de vele wijngaarden en meren.

In de omgeving zijn mooie historische stadjes te vinden die een bezoek zeker waard zijn. In de thermale baden in de buurt is het goed ontspannen na een lange wandeling en heerlijk om met name de gewrichten en huid eens lekker te verwennen. De wandelingen leiden langs traditionele dorpen waar veel mensen nog hun eigen groenten en wijn verbouwen. Op het erf staat vaak een apart wijnhuisje met kelder op de wijnberg. Interessant om eens een kijkje binnen te nemen.

Lees meer

De wandelingen variƫren tussen de 14 en 22 km door een glooiend landschap met soms wat klimmetjes en afdalingen. De tochten worden begeleid door een Nederlands sprekende gids die in de omgeving woont en de regio zeer goed kent.

Gastheer en gastvrouw
Uw gastheer en gastvrouw tijdens deze week zijn een Nederlands stel dat inmiddels al weer ruim 15 jaar in Hongarije woont. Zij dragen de Hongaarse cultuur en de mensen een zeer warm hart toe en trachten zoveel mogelijk met de plaatselijke bevolking samen te werken. Tijdens deze reis verblijft u in een familie-hotel in het plaatsje Igal met haar thermale baden. Voor de maaltijden worden zoveel mogelijk streekproducten gebruikt. Op de Hongaarse avond wordt er buiten gekookt in een ketel aan de driepoot boven een houtvuur.

Accommodatie:
Hotel Peresa***
ligging: het 3-sterenhotel ligt in Igal op zo'n 150 meter afstand van de thermaalbaden.
faciliteiten: Het hotel is een goed verzorgd, authentiek driesterren hotel, met een mooie ruime eetzaal en een prachtig terras aan de voorkant waar je echt het gevoel krijgt dat je je midden in de natuur bevindt. Het hotel wordt gerund door een innemend Hongaars echtpaar die heel goed Duits spreken.
kamers: De kamers zijn voorzien van een eigen badkamer met douche en toilet, minibar, tv, WiFi en safe.

Data voor 2022 1 t/m 8 juni en 27 augustus t/m 3 september

Wandelogie ...