NATUUR BUITEN VAN BINNEN VOELEN ...

Hongarije | Individuele wandelvakantie

18-02-2022

Hongarije is een mooi land om al wandelend te verkennen en heeft verrassend veel te bieden. Met deze wandelvakantie wandelt u over uitgestrekte heuvels, bossen en geniet u van unieke uitzichten en verblijft u in de streek Somogy in het zuiden van het land vlakbij het imposante Balatonmeer. U vindt hier een mooi, zacht, bebost heuvellandschap. Niet gehinderd door hekken en omheiningen is het fijn wandelen door de uitgestrekte heuvels en bossen, langs de vele wijngaarden en meren.

In de omgeving zijn mooie historische stadjes te vinden die een bezoek zeker waard zijn. In de thermale baden in de buurt is het goed ontspannen na een lange wandeling en heerlijk om met name de gewrichten en huid eens lekker te verwennen. De wandelingen leiden langs traditionele dorpen waar veel mensen nog hun eigen groenten en wijn verbouwen. Op het erf staat vaak een apart wijnhuisje met kelder op de wijnberg. Interessant om eens een kijkje binnen te nemen.

Lees meer

De provincie Somogy is wat betreft wandelen het mooiste gedeelte van Hongarije. Het landschap is uitgestrekt, glooiend met heuvels, meertjes, oude ruïnes en verstilde dorpjes waar de tijd 40 jaar lijkt te hebben stilgestaan. Uw reis gaat door het Koppányvölgy natuurpark. Dit natuurpark beslaat maar liefst 16.500 hectare aan authentiek Hongaars gebied gelegen tussen het Balatonmeer en het stadje Igal, waar u verblijft. In dit park ligt ca. 200km aan geprepareerde wandelpaden, allen voorzien van route-markeringen (div. kleuren; rood, groen, geel).

Vanaf het hotel wandelt u elke dag een steeds verschillende route naar een ander gedeelte van dit gebied (of u wordt opgehaald om te starten op een andere locatie). De eerste wandeldag gaat u met onze gids op pad die u wegwijs maakt in dit schitterende gebied en u voorziet van duidelijke wandelkaarten of u krijgt een GPS mee voor de rest van de week. De paden zijn over het algemeen onverhard en gaan door bossen, langs open velden (voornamelijk landbouw), ruïnes uit het verre roemruchte verleden (overblijfselen van de Turkse overheersing), meertjes en u loopt door pittoreske dorpjes waar het leven nog is zoals 40 jaar geleden. Tijdens de tochten kom je een aantal uitkijktorens tegen en ook andere bezienswaardigheden zoals een beeldenpark, bronnen en andere monumenten als kastelen en prachtige gebouwen.

De lunch maakt u vooraf klaar om deze te nuttigen op één van de vele picknickplekken of u doet een authentiek restaurant aan. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een kleine wijnproeverij in één van de (wijn)dorpen gelegen ten zuiden van het Balatonmeer. Tijdens deze reis heeft u één dag vrij om heerlijk te ontspannen en een bezoek te brengen aan het kuuroord Igali gyógyfürdő, het welness thermáalbad vlakbij uw hotel.
Zowel de wijnproeverij, de Goulash-avond als het bezoek aan de thermen zijn inbegrepen in de reissom.

De wandelingen
De dagelijkse wandelingen starten óf direct bij uw hotel of u wordt door onze chauffeur/gids opgehaald voor een tocht met een ander vertrekpunt. De lengte varieert van ca. 15 km tot 22 km, dat ongeveer 4,5 tot 6,5 uur beslaat, incl. lunch. Enige wandelervaring is vereist, daar het een heuvelachtig gebied betreft.

Gastheer en gastvrouw
Uw gastheer en gastvrouw tijdens deze week zijn een Nederlands stel dat inmiddels al weer ruim 15 jaar in Hongarije woont. Zij dragen de Hongaarse cultuur en de mensen een zeer warm hart toe en trachten zoveel mogelijk met de plaatselijke bevolking samen te werken. Tijdens deze reis verblijft u in een familie-hotel in het plaatsje Igal met haar thermale baden. Voor de maaltijden worden zoveel mogelijk streekproducten gebruikt. Op de Hongaarse avond wordt er buiten gekookt in een ketel aan de driepoot boven een houtvuur.

Verblijf en maaltijden
Uw verblijf is geregeld in hotel Peresa in het centrum van Igal. Dit is een net en mooi hotel voorzien van alle gemakken (ruime 2 en 3 persoonskamers, TV en minibar). Er is een mooie lobby en eetzaal en bovenal een schitterend terras aan de voorzijde met bomen en mooi uitzicht. Er is ruime parkeergelegenheid op eigen terrein. De ochtend vangt aan met een heerlijke ontbijt op het terras of eetzaal. De lunch maakt u klaar voor onderweg of indien mogelijk geniet u de lunch in één van de beperkte kroegjes/gasthuis onderweg. Het avonddinér gebruikt u weer in/bij het Hotel of u bezoekt één van de restaurantjes in dit mooie stadje. Tijdens deze vakantie krijgt u aansluitend aan een van de dagwandelingen een pörkölt-dinér aangeboden in Somogyacsa. Dit is een heerlijke Goulash-maaltijd bereidt boven een houtvuurtje. U wordt daarna teruggebracht naar uw hotel Igal.

Accommodatie:
Hotel Peresa***
ligging: het 3-sterenhotel ligt in Igal op zo'n 150 meter afstand van de thermaalbaden.
faciliteiten: ligging op een groot terrein met een tuin. Het hotel heeft een buffetrestaurant voor het ontbijt en de avondmaaltijd.
kamers: alle kamers zijn voorzien van een toilet, douche of bad

Naar Hongarije
U kunt natuurlijk naar Hongarije komen met uw eigen auto, met het vliegtuig of trein. Als u met het vliegtuig of met de trein naar Hongarije komt dan kunnen we u afhalen van het vliegveld of treinstation in Budapest en na uw vakantie weer terugbrengen. Kosten van deze transfer is afhankelijk van de groepsgrote (2 of meer personen + bagage), neem gerust contact met ons op voor een prijsopgave als u gebruik wilt maken van een transfer.

Wandelogie ...