NATUUR BUITEN VAN BINNEN VOELEN ...

Hoe met thuiswerkstress om te gaan

07-12-2021

Onderzoeken wijzen steeds vaker uit dat het thuiswerken veel werknemers steeds zwaarder valt. Wat je als ondernemer, als werkgever kunt doen om te voorkomen dat 'werken aan de keukentafel' tot thuiswerkstress leidt. 

In het begin vond men het wel spannend, dat thuiswerken, de lockdown. Maar nu 1 september voorbij is - de datum die in het begin vaak werd genoemd als het moment dat de coronamaatregelen helemaal of deels verleden tijd zouden zijn - zie je dat mensen steeds meer moeite hebben met de situatie. Want wanneer is het echt voorbij? Dat weet nu nog niemand.

Dat leidt tot onzekerheid bij veel mensen. Worden ze wel gezien? Dat leidt tot onzekerheidsklachten. Het is stress. Die vorm van stress zie je nu vaker dan bijvoorbeeld burn-outklachten.

Benut de extra tijd goed

Wat kan een oplossing zijn voor die klachten? Benut de extra tijd die je hebt, de tijd die je anders kwijt was aan woon-werkverkeer, goed. 

Ga wandelen, doe even niets, denk na over andere zaken dan je werk. Zo blijf je niet alleen fysiek fit, maar ook in je hoofd. Maak het weer leuk, want we zien dat juist dat steeds moeilijker is voor veel thuiswerkende mensen.

Je kan je ook gratis opgeven voor wat steun hierbij via emailcoaching.

‚úČ Mailcoach Timemanagement om jouw tijd beter in balans te brengen.

Wandelogie ...