BELEEF BUITEN VAN BINNEN..

Griekenland | Wandelen op Kreta

24-02-2022

Kreta heeft een imago van zon, zee en strand maar wie iets verder kijkt, ziet een schitterend eiland met een enorme variatie aan natuur, cultuur en gastronomie. Met deze wandelreis laten wij u graag op een bijzondere manier kennis maken met dit prachtige en veelzijdige eiland. Wij wandelen deze week door prachtige natuur, komen op bijzondere plekken, ontmoeten de lokale bevolking en proeven heerlijke lokale gerechten en producten. De wandelingen leiden over prachtige kustpaden over de kliffen tot mooie tochten in het bergachtige gedeelte van het eiland.

We wandelen door eeuwenoude olijfgaarden en bezoeken onderweg kleine Byzantijnse kerken. Op Kreta staan de oudste olijfbomen ter wereld van meer dam 3000 jaar, of zoals sommigen beweren: zelfs 5000 jaar oud. We ontdekken al wandelend de cultuur van het eiland van Zeus, vanaf de Minoïsche beschaving tot op heden en leren de gebruiken en het historische erfgoed kennen. We genieten ten volle van de natuur, bloemen, wilde kruiden, het prachtige gevarieerde landschap met bergen, kloven en de heldere blauwe zee.

Lees meer

Deze actieve vakantie op Kreta is tegelijkertijd een culinair avontuur, met op het menu heerlijke delicatessen maar ook de recepten van oma met wilde planten en kruiden. We verblijven in sfeervolle locaties, met een authentieke goede kretenzische keuken met gebruik van eigen producten. We wandelen door bergen, olijfgaarden en dorpen om de gebruiken, cultuur en het historische erfgoed van het land te leren kennen. Het zijn wandelingen van gemiddeld vier uur. We bezoeken en genieten ten volle van de natuur, bloemen, wilde kruiden, het prachtige gevarieerde landschap met bergen, kloven en de heldere blauwe zee.

Over de accommodaties
We verblijven in fijne, sfeervolle en comfortabele accommodaties, speciaal uitgezocht voor het bijzondere karakter van deze reis. Wij hebben hierbij in het bijzonder gelet op kleinschaligheid, sfeer, comfort en gastvrijheid. We hebben bewust gekozen voor door de lokale bevolking gerunde onderkomens. Overal heeft u een eigen badkamer en bijna altijd een balkon of terras.

Wandelingen
De wandelingen zijn geschikt voor ieder met een goede conditie en enige bergwandelervaring. Tijdens de reis maken we mooie, gevarieerde wandelingen door een heuvel- en bergachtig gebied met soms pittige klimmetjes en afdalingen. In het zuiden van Kreta moet men rekening houden met een rotsachtig gebied met veel losliggende stenen op de smalle paden, waarvoor goede wandelschoenen met stevige zool en eventueel stokken aan te raden zijn.

Begeleiding
Deze reis wordt begeleid door een bijzonder gepassioneerde Nederlandstalige gids die al ruim dertig jaar op Kreta woont en de taal vloeiend spreekt.

Vertrekdata beschikbaar 

Wandelogie ...