NATUUR BUITEN VAN BINNEN VOELEN ...

Genieten in een vakantiehuis midden in de ongerepte natuur aan de Nederlanse kust.

17-02-2022

Voor een heerlijke vakantie vol uitdaging hoef je helemaal niet ver te reizen. De Nederlandse Kust biedt tal van mogelijkheden voor een ontspannen of sportieve vakantie in eigen land. Kies voor een prachtig vakantieverblijf in Zeeland, op de Waddeneilanden of Noord-Holland. Welke bestemming jouw voorkeur ook heeft, met een vakantiehuisje vlakbij de Nederlandse Kust wordt het een tijd om nooit meer te vergeten.

Nederland kent bijzonder veel mooie plaatsen, natuurgebieden en uitgestrekte landschappen. Dat geldt zeker voor de steden rondom de Nederlandse Kust. Bekende kustplaatsen zijn bijvoorbeeld Egmond aan den Hoef, Kapelle en Breskens. Maar ook de minder bekende plaatsen aan de Nederlandse Kust zijn bij uitstek geschikt voor een heerlijke vakantie. Denk daarbij aan Friese steden zoals Anjum, Jannum of Wierum. Ook in deze plaatsen kun je een vakantiehuisje boeken dichtbij de Nederlandse Kust.

Deze verblijven bevinden zich in veel gevallen niet alleen op loopafstand van de kust en het strand, maar zijn ook nog eens bijzonder gesitueerd. Natuurlijk midden in de ongerepte natuur. Deze natuurhuisjes staan garant voor een ontspannen, of juist lekker actief, verblijf. Je boekt deze vakantiehuisjes in het najaar, maar natuurlijk ook in het zomerseizoen. Zo kun je ook in eigen land genieten van een zon, zee én strandvakantie. Trek je er liever wandelend of fietsend op uit? Ook dan is het huren van een vakantiehuis aan de kust een prima keuze. Op de website van natuurhuisje.nl kies je eenvoudig het verblijf dat aan jouw wensen voldoet.

Ontdek de rustgevende natuur langs de kust

Een vakantiehuisje op de Nederlandse kust is ideaal om even lekker bij te komen en te ontspannen. Houd jij van rust, privacy en natuur tijdens je vakantie? Dan is een vakantie in een vakantiehuisje van Natuurhuisje prima te combineren met het bezoeken van mooie natuurgebieden. Nederland is daar perfect voor! Wat dacht je bijvoorbeeld van heerlijk wandelen over het strand en door de duinen in Zeeland? Of kies jij juist voor de gezellige sfeer en de gastvrijheid van IJmuiden? Daar is het ook heel gewoon dat je tijdens een etentje met uitzicht op het strand en de duinen een vosje ziet lopen.

Natuurlijk kun je ook een beetje landinwaarts trekken om een aantal mooie natuurgebieden te gaan bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan Nationaal Park de Biesbosch in Zuid-Holland. Ook hier vind je volop water, maar kun je ook genieten van een prachtig stukje natuur. Dankzij het vele water is het dan ook een leuk idee om dit prachtige nationaal park te ontdekken per boot! Niet alleen kun je er zelf varen, je kan ook kiezen voor een rondvaart door het park. Ontdek de natuur en vaar langs groene oevers, wilgenbossen en door kronkelende rivieren. De meeste rondvaartboten varen elektrisch en worden ook wel fluisterboten genoemd. Zo kun je helemaal in alle rust en stilte genieten van de prachtige natuur en al het moois dat je daarbij kunt zien en horen.

Aan zee is van alles te beleven!

Steeds vaker ontdekken liefhebbers van watersporten, fietsers en wandelaars de charme van de Nederlandse Kust. Hier maak je namelijk avontuurlijke wandelingen door duinpannen, fiets je door bijzondere natuurgebieden of maak je gebruik van één van de vele leuke fietsroutes in de omgeving. Een vakantiehuisje huren aan de Nederlandse Kust kan natuurlijk ook als je kennis wilt maken met Wadlopen. Met deze indrukwekkende ervaring maak je jouw vakantie helemaal compleet. Natuurlijk hoef je de volgende dag niet naar huis. Er is namelijk nog veel meer moois te ontdekken langs de kusten. Tot rust komen doe je jouw vakantiehuis aan de Nederlandse Kust. Vanaf jouw terras of privé-tuin ruik je de zilte geur van de zee en het ruisen van de golven. Krijg je zin in watersport? Vanuit jouw vakantiehuisje loop je de volgende dag zo het strand op. Klaar om te gaan surfen of suppen!

Aan het water is altijd ontzettend veel te doen. Natuurlijk kun je elke dag beginnen met een heerlijk baantje in het water, maar er valt nog veel meer te doen op het water. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan varen, kanoën, flyboarden en suppen. Voor kinderen is een opblaasbootje of een waterfiets ook altijd erg leuk! Ook spelen in het water is voor kids natuurlijk al ontzettend leuk. Vaak kan dat thuis niet en wanneer je dan aan de Hollandse kust verblijft, is dat dan ook erg leuk om dagelijks even te doen. Zijn jullie met z'n tweetjes romantisch op vakantie? Dan kunnen jullie natuurlijk samen zwemmen of gewoon lekker dobberen op een luchtbed in het water. Ook dat is namelijk echt genieten, vooral bij warm weer.

Het Hollandse klimaat

Je hebt al besloten dat je heerlijk vakantie gaat vieren in eigen land, maar hoe zit het eigenlijk met het weer aan de Nederlandse kust? Natuurlijk ben je wel een beetje bekend met het Hollandse klimaat, maar wist je dat bijvoorbeeld de zomers in eigen land steeds warmer worden? In Augustus 2020 was er zelfs sprake van een hittegolf die maar liefst 8 dagen duurde! In Limburg liepen de temperaturen hierbij op tot wel 38 graden. In bijvoorbeeld Groningen was dit een aantal graden minder. De winters zijn echter zeer mild en een echt pak sneeuw hebben we in Nederland al een tijdje niet meer mogen meemaken.

Tijdens jullie vakantie in een vakantiehuisje aan de Hollandse kust is het dus handig om van tevoren te bepalen of jullie graag naar buiten willen of gewoon lekker binnen blijven. Zijn jullie van plan om te gaan wandelen, fietsen of te gaan varen? Dan is het natuurlijk wel zo fijn als het droog blijft en de temperaturen aangenaam zijn. De beste periode daarvoor zijn de maanden Mei, Juni en Juli. In de zomer is het vaak heerlijk om aan zee te verblijven, omdat je dan regelmatig kunt afkoelen door het zeebriesje of natuurlijk door een duik in het water.

Op de website van natuurhuisje.nl hebben we de mooiste vakantiehuizen voor je geselecteerd. Natuurlijk dichtbij de Nederlandse Kust én de mooie natuur. Kies voor een appartement, een vrijstaand vakantiehuis of zelfs een groepsaccommodatie. Handig als je met een groter gezelschap van een fijne vakantie wilt kunnen genieten. Natuur, rust en ruimte zijn hier altijd een garantie. Daarbij maakt het natuurlijk niet uit of je graag een vakantiehuisje wilt boeken aan de Nederlandse Kust van Zeeland, Noord-Holland of Friesland.

Wandelogie ...