BELEEF BUITEN VAN BINNEN..

Ga op roadtrip. Zoek een plaats of natuurgebied uit waar je nog nooit bent geweest en ontspan!

12-01-2022

De 'Dwars door de Veluwe' autoroute

De Veluwe is een beschermde natuurgebied waar de natuur vrij spel heeft. Van zandverstuivingen en dichte bossen tot de paarse heide die vanaf half augustus prachtig in bloei staat. Hier kun je bovendien dieren als edelherten en wilde zwijnen tegen het lijf lopen en tal van highlights bezoeken. Naast dat het een heel fijn gebied is voor lange hikes, is het ook een mooie regio voor iedereen die op zoek is naar een leuke roadtrip in Nederland. Onderstaande autoroute brengt je langs de mooiste plekjes van de Veluwe.

Van Paleis het Loo naar de Posbank in Rheden - 88 km
Paleis het Loo ➔ Radio Kootwijk ➔ Uitkijktoren kootwijkerzand ➔ Nationaal Park de Hoge Veluwe ➔ Openluchtmuseum / Burgers' Zoo ➔ Posbank Rheden

Deze route start in Apeldoorn bij Paleis het Loo. Hier kun je zien hoe de Oranjes 300 jaar woonden en werkten. Vanuit daar kun je koers zetten naar Radio Kootwijk, een monumentaal zendstation midden op het Kootwijkerzand. Een stukje verderop kun je de Kootwijkerzand uitkijktoren bezoeken. Vanaf de top heb je prachtig uitzicht op de eindeloze zandverstuiving.
Rijd vervolgens door naar Nationale Park De Hoge Veluwe. Voor de toegang moet je betalen maar je mag het park tegen een kleine meerprijs ook met de auto betreden. Het park kun je in- en uitrijden vanaf Hoenderloo, Otterlo of Schaarsbergen. Maak dus een leuke "autosafari" door de bossen, bezoek het Kröller-Müller Museum, maak een fietstochtje met een van de witte leenfietsen of ga picknicken in de mooie natuur.
Rijd het park uit aan de kant van Schaarsbergen en breng een bezoekje aan het bijzondere Openluchtmuseum of dierentuin Burgers' Zoo. Hier zou je zelfs een hele ochtend of middag aan kunnen besteden. Wil je graag de paarse Heide zien? Vanaf half augustus staat de heide vaak in bloei en kun je bij de Posbank in Rheden mooie wandellingen maken.

Maak er een weekendje van en laat je eens lekker verwennen.

Booking.com
Wandelogie ...