NATUUR BUITEN VAN BINNEN VOELEN ...

Finland | Autorondreis meren en bossen van Finland 

24-02-2022

Autorondreizen | Individuele reizen 

Het land van de 1.000 meren (in werkelijkheid 187.000 meren) is bekend door haar ruimte en frisse lucht. De naaldbossen en het aangename zomerklimaat maken het plaatje compleet. Ook de middernachtzon is hier in de zomermaanden van de partij. Een kustlijn van 4.500 km is zeker niet niets te noemen en met een hippe hoofdstad als Helsinki, hebben de Finnen het ook meer dan getroffen. Finland is een waar natuurparadijs waar vissers, watersporters, vogelspotters en actieve vakantiegangers hun gading kunnen vinden. Ook op culinair vlak zal dit land u verbazen!

Met deze bijzondere autorondreis gaat u het land van de duizend meren te ontdekken. In deze merenregio, zijn er ontelbare mooie plaatsen, die het landschap 's zomers een magisch beeld geven. U reist van Imatra en Lappeenranta in het zuiden, tot aan de stad Savonlinna met haar middeleeuws kasteel. De regio Karelia geeft u een voorsmaakje van een andere cultuur, die sterk beïnvloed is door het orthodoxe geloof en het open karakter van de inwoners van Karelia.

Lees meer

De gevarieerdheid van Finland zult u blijven verbazen want er is er geen andere bestemming met grotere contrasten dan Finland. Hier zijn de seizoenen en landschappen zo verschillend als dag en nacht, wat een vakantie in Finland erg aantrekkelijk maakt. Bij deze autorondreis door Finland zijn de overnachtingen door ons vastgelegd en u bepaalt zelf uw route van de ene naar de andere plaats. Zo heeft u veel vrijheid maar hoeft u zich geen zorgen te maken over de reserveringen. In de zomer is er in het noorden van het land maar liefst 24 uur per dag licht dankzij de middernachtzon. De Middernachtzon bestrijkt het noorden van het land met eeuwigdurend daglicht en de meeste Finnen trekken zich terug in hun zomerhuisjes voor ontspannende dagen. Finnen verwijzen vaak naar Lapland als een magische plaats in deze tijd van het jaar. Een bijzondere ervaring! De meeste Finse steden zijn klein waardoor ze makkelijk lopend te bekijken zijn. In slechts een paar minuten kunt u de drukte achter zich laten en genieten van de rust en stilte van de prachtige wildernis van het land.

Schone lucht
Studies hebben aangetoond dat de schoonste lucht in Europa te vinden is in het noorden van Lapland, zo is de stikstofconcentratie, die vooral wordt veroorzaakt door verkeer, erg laag en hoge ozonconcentraties, die vaak voorkomen in de zuidelijke breedtegraden, komen in Fins Lapland niet voor.

Finse keuken
De Finse keuken is niet alleen lekker, maar ook eerlijk en gezond. Het vlees van (wilde) rendieren en elanden die grazen op natuurlijke weidegronden is gezond, mals en bevat veel eiwitten, mineralen en vitamines, heeft een laag vetgehalte en een uitstekende vetzuursamenstelling. Lapse snoeken en witvis zijn een ware delicatesse. En het dioxineniveau in de zalm uit de Teno rivier is aanzienlijk lager dan in hun broeders uit de Oostzee. Lekker dus én verantwoord.

Informatie:

  • De prijs is gebaseerd op basis van een overnachting in een door ons speciaal geselecteerde hotels (3 - 4 sterren). Indien de vermelde hotels geen beschikbaarheid meer hebben, dan trachten wij u een alternatief evenwaardig hotel aan te bieden.
  • Een eventuele huurwagen is niet inbegrepen in de prijs, prijs op aanvraag.
  • Eventueel half pension mogelijk in sommige hotels (prijs op aanvraag).
Wandelogie ...