NATUUR BUITEN VAN BINNEN VOELEN ...

Denemarken & Zweden | 10-daagse autorondreis Kopenhagen en Zuid-Zweden

24-02-2022

Denemarken schijnt het gelukkigste land ter wereld te zijn en Zweden het meest schone. Combineer daarom deze twee bijzondere Scandinavische landen in één reis! Geniet van Kopenhagen en Denemarken en rij over de brug naar Zweden. Bezoek zeker even de kleine zeemeermin in Kopenhagen en geniet van het bruisende nachtleven van deze bijzondere stad. Vanuit Kopenhagen rijdt u door naar Zweden en u arriveert in Skåne (spreek uit Skone) en deze provincie is voor driekwart omgeven door zee, het heeft niet dat ruige van het noorden maar juist een vriendelijke glooiend landschap.

De Denen zijn bekend vanwege hun fietscultuur, het ecologisch bewustzijn en ook hun uitstekende gastronomie. Het Deense begrip "hygge", een bepaald gevoel van warmte en geluk, wordt over de hele wereld uitgezonden. Denemarken is rijk aan witte zandstranden, koninklijke kastelen, buitenverblijven aan zee en 's werelds meest leefbare steden. Natuurlijk mogen we ook de befaamde legoblokjes en de kleine zeemeermin niet vergeten, want ook zij maken onvervalst deel uit van dit prachtige land.

Lees meer

Skåne is zeer aantrekkelijk maar wordt vooral bezocht door de Zweeds toerist. De huizen op het platteland zijn kleurrijk geverfd en het ziet er mooi en goed verzorgd uit. Echte grote steden hebben ze niet, dus naast de landbouw zijn er genoeg meren, donkere bossen, moerassen, klifrotsen en zandstranden waar je als een ontdekkingsreiziger van kunt genieten. De natuur is een wandel- en fiets paradijs. Van het zuidoosten tot het noordwesten zijn er veel bossen. De hoogste heuvel is 212 meter in het natuurpark Söderåsen, dus ook de niet geoefende wandelaar kan daar heerlijk wandelen. Alles is zo dichtbij en zo verschillend. Het is tevens een tussenstop van vele vogels die van noord naar zuid en vice versa trekken, dus vogelaars let op!

En wat kan je overal goddelijk eten! Zowat alles is ecologisch, zoals ze dat daar noemen "van het seizoen en lokaal". Ze halen het niet van ver, want Skåne bestaat voor het grootste gedeelte uit landbouw. Landbouw zoals wij dat graag zien. Met boeren die gepassioneerd hun werk doen. Die gaan voor lekker, puur en eerlijk. Het wordt niet voor niets de provisiekast genoemd voor mensen die van goed eten houden. Het heeft een gematigd klimaat en de jaarlijkse hoeveelheid regen schommelt tussen de 500 en 800 mm, aanzienlijk minder dan in Nederland. Natuurlijk Reizen heeft in samenwerking met VisitSweden, Tourism in Skåne deze unieke 8-daagse reis samengesteld. Voor reizigers die zowel van natuur houden, als van lekker, puur en eerlijk voedsel en graag de lokale boeren willen ontmoeten die met hart en ziel, puur en eerlijk produceren.

Wandelogie ...