NATUUR BUITEN VAN BINNEN VOELEN ...

Brazilië | ontdek en beleef Brazilië

24-02-2022

Brazilië is met 8,5 miljoen vierkante kilometer het op vier na grootste land ter wereld en beslaat bijna de helft van Zuid-Amerika. Brazilië heeft een bruisende mix van kleurrijke culturen, gevarieerde landschappen en klimaatzones. Van bruisende steden tot een tropisch regenwoud. Tijdens deze rondreis Brazilië wisselt u cultuur af met natuur, want Brazilië heeft het allebei!

Met deze bijzondere rondreis in Brazilië gaat u genieten van de oogverblindende natuur en de fascinerende fauna, de talloze watervallen in Foz do Iguaçu, de geweldige bergen en het tropisch regenwoud. Ook gaat u kennis maken met historische steden als Rio de Janeiro, Salvador en Lençóis. Het zuiden van Brazilië is voornamelijk bekend door de immense watervallen van Foz do Iguaçu grenzend aan Brazilië, Paraguay en Argentinië. Het oosten van Brazilië staat natuurlijk bekend om de schitterende stranden.

Lees meer

U start deze reis in Rio de Janeiro en dan mag een bezoek naar een van de beroemdste bezienswaardigheid van Zuid-Amerika natuurlijk niet ontbreken, het standbeeld van Christus de Verlosser. Dit torenhoge Christusbeeld is gebouwd boven op de 710 meter hoge Corcovadoberg en waakt met zijn gestrekte armen over de stad. Vanaf de top van deze berg heeft u een prachtig panorama op de kleurrijke favela's en felblauwe kustlijn van Rio. Vanuit Rio gaat u verder naar het zuiden waar u naar de stad Foz do Iguaçuen vliegt, hier bezoekt u het nationale park Iguaçu Falls met haar schitterende watervallen. De watervallen van Iguaçu zijn een verbluffend natuurverschijnsel. Kolkend water stort met een oorverdovend lawaai over de rand. Vanuit hier gaat u zelfs even de grens over naar Argentinië om ook daar vandaan een glimp op te vangen van dit oorverdovende natuurgeweld. Ruim 80 procent van deze watervallen ligt aan de Argentijnse zijde! Vanuit hier vliegt u via São Paulo naar de stad Salvador. Deze stad die ook wel Salvador de Bahia wordt genoemd is een koloniale stad die op de Unesco wereld erfgoedlijst staat. Salvador was de eerste hoofdstad van Brazilië van 1549 tot 1763. Vanaf 1558 was er de eerste slavenmarkt van de Nieuwe Wereld, waar slaven werden verhandeld om te werk te worden gesteld op de suikerrietplantages. De belangrijke economische en politieke rol van Salvador de Bahia eindigde in 1763 door verplaatsing van de regering naar Rio de Janeiro. Er zijn nog talrijke bijzondere renaissancegebouwen bewaard gebleven. Een speciaal kenmerk van de oude stad zijn de felgekleurde huizen, die vaak versierd zijn met fijn pleisterwerk maar ook fotogenieke straatjes, geplaveide pleinen en huisjes in alle kleuren van de regenboog. Vanuit Salvador vliegt u terug naar Nederland.

Prijsindicatie
Deze reis is een voorbeeldreis en helaas is het voor ons niet mogelijk om de vluchttarieven in de prijs te verwerken. Deze prijzen zijn periode afhankelijk en ook gelden er voor feestdagen (en die hebben ze nogal wat in Brazilië) zoals Pasen, Kerst, Oud/Nieuw, onafhankelijkheidsdag, etc etc, voor accommodaties hogere prijzen. De reissom is dus altijd een indicatieprijs!

Vluchten
Er zijn erg veel mogelijkheden om naar Brazilië te vliegen. Het is daarom dat bij onze rondreizen geen (standaard) vluchten staan. Wij kunnen voor u de vluchten naar Brazilië verzorgen met alle luchtvaartmaatschappijen. Ook de binnenlandse vluchten kunnen wij reserveren.

Maatwerk
Wij kunnen deze reis altijd aan al uw wensen aanpassen. Indien gewenst komen we bij u thuis of u kunt met ons een afspraak maken op lokatie. Neem vrijblijvend contact met ons op, we helpen u graag verder met uw reiswensen. Met deze reis hopen wij dat het een echte belevenis wordt die steeds in uw herinnering zal blijven voortleven, of nog beter, dat u er nog vele malen naar terugkeert.

Wandelogie ...