NATUUR BUITEN VAN BINNEN VOELEN ...

Boswachtershuisje

18-03-2022

een Boswachtershuisje

Ben je op zoek naar een plek waar je kunt overnachten midden in de natuur? Dan is een boswachtershuisje de ideale plek voor jouw volgende vakantie! Al onze boswachtershuisjes bevinden zich midden in het bos, waardoor je er volledig bent omringd door groen, groen en nog eens groen. Daarnaast kun je er op rekenen dat je af en toe begroet wordt door een eekhoorn of misschien zelfs wel een hert. In een boswachtershuisje kun je perfect genieten van een heerlijke, rustige en ontspannende vakantie.

Een verblijf in een boswachtershuisje staat dan ook gelijk aan privacy, rust en ruimte. Buren of andere bebouwing zie of hoor je er haast niet, want dieren, bomen en planten vormen hier je buren! 's Ochtends word je wakker door het fluiten van de vogeltjes en het hupsen van de eekhoorntjes. 's Avonds kun je als je heel stil bent misschien wel een ree of vos door de tuin of over het terras van het boswachtershuisje zien wandelen.

Dichter bij de natuur kom je niet! Dit is een prima plek om eens te genieten van een fijne gezinsvakantie waarbij de natuur centraal staat. Geniet van heerlijke ochtendwandelingen door het bos en ervaar de natuur zoals je het nog nooit hebt ervaren. Ook kinderen kunnen zich prima vermaken in het bos! Terwijl jullie genieten van een heerlijke wandeling, zullen de kinderen zich vermaken met het rapen van eikels en dennenappels. Je kunt kiezen uit een boswachtershuisje in eigen land, maar natuurlijk is het ook leuk om een keer in het buitenland te verblijven in het bos. De Nederlandse bossen zijn een stuk anders dan die in bijvoorbeeld België, maar dat maakt het niet minder leuk!

Ontdek de natuur vanuit jouw boswachtershuisje!

Wist je dat er in Nederland aardig wat bossen te vinden zijn? In de provincie Gelderland vind je er ontzettend veel, maar ook de rest van Nederland heeft aardig wat te bieden. Een bos in Limburg is ook zeker de moeite waard, aangezien je daarbij vaak op de grens van Duitsland of België zit. Deze bossen zijn dan weer niet te vergelijken met die in bijvoorbeeld Utrecht. Toch hebben ze allemaal wat bijzonders. Heb je meer zin om wat verder weg te gaan en te ontdekken hoe het is in de natuur van een ander land? Dan kun je ook prima kiezen voor een land als België, Duitsland, Oostenrijk of zelfs Portugal! Dat je midden in het bos verblijft, betekent trouwens niet dat je geen andere gebieden kunt gaan ontdekken. In Nederland kun je namelijk nog genoeg natuurgebieden bezoeken waarbij je niet door het bos loopt. In Europa is dat ook zeker het geval.

Zo kun je een boswachtershuisje dan ook prima combineren met het maken van allerlei uitstapjes. Begin je dag met een heerlijke wandeling door het bos en vertrek 's middags naar een prachtig natuurgebied. 's Avonds zul je heerlijk ontspannen zijn en genieten van een fijne nachtrust. Verblijf je in Nederland? Breng dan zeker eens een bezoekje aan de Veluwe, Brunssummerheide of de Biesbosch. Dit zijn stuk voor stuk prachtige natuurgebieden in Nederland die zeer populair zijn bij natuurliefhebbers. Verblijf je in Oostenrijk? Dan mag een bezoekje aan één van de vele grotten daar zeker niet ontbreken. Combineer je vakantie in dat geval met bossen, bergen, grotten en heuvels.

Er is nog veel meer te doen

Tijdens jouw verblijf in een boswachtershuisje is het natuurlijk duidelijk dat je gaat genieten van boswandelingen! Maar daarnaast is er natuurlijk nog veel meer te doen. Een boswachtershuisje is namelijk de ideale uitvalsbasis om op ontdekking te gaan in het groen. Vaak kun je er al direct vanuit de voordeur of poort beginnen aan jouw fiets- of wandeltocht door de natuur. Mountainbiken door de bossen, dwalen over heidevelden en wandelen over zandwegen en landgoederen, het kan er allemaal. Voor de complete natuurervaring mag een tocht onder begeleiding van een echte boswachter natuurlijk niet ontbreken. Hij of zij vertelt je maar al te graag meer over de omgeving waarin je verblijft. Je bekijkt bijzondere planten, vergaapt je aan eeuwenoude grote bomen en speurt naar grote en kleine dieren.

Of je nu graag sportieve activiteiten beoefend of juist liever wilt onthaasten en helemaal niets wilt doen, in een boswachtershuisje kan jong en oud alle kanten op. Of je nu kiest voor een huis in een Drents nationaal park of voor een piepklein hutje in een Brabants bosperceel, boswachtershuisjes vind je bij Natuurhuisje in allerlei soorten en maten. Het kan bijvoorbeeld ook al heerlijk zijn om gewoon de hele dag in het huisje te zitten terwijl je geniet van het prachtige uitzicht. Als je met het gezin bent dan kun je spelletjes met elkaar spelen. Ben je met je partner op vakantie? Dan kun je allebei heerlijk even je eigen ding doen. De één gaat bijvoorbeeld een boek lezen, terwijl de ander bezig is met schrijven of fotograferen. Ook kun je natuurlijk gewoon lekker voor de tv gaan hangen of genieten van een middagdutje!

Welk seizoen heeft jouw voorkeur?

Bij het uitzoeken van een vakantie in een boswachtershuisje kan het weer natuurlijk invloed hebben op je keuze. Wil je genieten van warme temperaturen en zon of kies je juist voor een sneeuwrijke vakantie waarbij je binnen kunt genieten van de open haard? Lees snel even verder over het weer in Europa.

Een vakantie in het bos is natuurlijk fijn in de zomer, maar eigenlijk zijn de overige seizoenen ook zeer geschikt voor een bosrijke vakantie! In de zomer kun je er natuurlijk genieten van de schaduw van de bomen, maar in de winter heb je weer kans dat er sneeuw ligt en dat jullie dus heerlijk kunnen sleeën door de bossen. In de zomer zit je lekker buiten in de schaduw en in de winter kun je fijn binnen zitten met de open haard aan, terwijl je naar buiten kijkt en geniet van het mooie uitzicht. Het heeft dus allemaal wel wat!

Wandelogie ...