BELEEF BUITEN VAN BINNEN..

Azoren | Wandelvakantie op de Azoren

30-01-2022

Ontdek de Azoren! Deze eilandengroep midden in de Atlantische oceaan is een waar paradijs voor wandel- en natuurliefhebbers! De archipel, die behoort tot Portugal, heeft prachtige, indrukwekkende landschappen te bieden. Tijdens deze 10 daagse wandelreis maakt u kennis met vier verschillende eilanden met elk een totaal ander landschap. Het hoofdeiland São Miguel vormt het begin van de tocht, daarna gaat u naar de 'driehoek', São Jorge, Pico en Faial. Deze eilanden liggen dicht bij elkaar en met een goed weer ziet u tijdens het wandelen, vanaf een hoog punt, de eilanden liggen.

Op het grootste eiland, São Miguel, maken we kennis met de uitbundige subtropische flora en het bijzondere vulkanische landschap. Al wandelend verkennen we São Miguel met zijn steile basaltkliffen, kratermeren, oude ezelpaden, groene weiden en prachtige Hortensia heggen. De stoombronnen van Furnas herinneren aan een recent vulkanisch verleden. In de ochtend van de vijfde dag vertrekken we naar São Jorge. São Jorge heeft een lengte van 56 km en een breedte van 8 km. Het ligt hoog opgeworpen in de zee met toppen die zo'n 1000 meter boven de zeespiegel uitsteken. Aan de kust liggen smalle moeilijk bereikbare kustvlakten - de faja's. Het eiland is groen en bloemrijk, met een aantal kleine plaatsjes langs de kust.

Lees meer

Op de zevende dag vertrekken we per boot naar het eiland Pico dat recht oprijst uit zee. De gelijknamige vulkaan (2351m hoogte) op het eiland domineert het landschap. Het dunbevolkte eiland is een favoriete bestemming voor natuurliefhebbers. Prachtige wandelpaden ontsluiten kliffen gevormd door lavastromen, kratermeren, mysterieuze grotten en vulkaantoppen. Daartussen bevinden zich de kleinschalige wijngaarden waarvan een goede, met name witte, wijn wordt geproduceerd. Pico is dé plek om een walvisexcursie te maken. Potvissen en verschillende soorten dolfijnen zijn het hele jaar door te zien, enorme vinvissen passeren er regelmatig. Liefhebbers kunnen echter ook een prachtige maar pittige wandeling naar de indrukwekkende top van Pico maken. In de ochtend van de negende dag vertrekken we per ferry naar Faial.

Faial is het eiland van de hortensia die hier in de zomer volop bloeit. Vandaar de bijnaam; Ilha Azul, het blauwe eiland. Het eiland is rond van vorm, gekroond met de krater van de slapende vulkaan Caldeira. Op Faial ligt de wereldberoemde haven van Horta, de laatste stop voor zeilers die tussen Europa en Amerika varen. Hier maken we een pittige maar mooie laatste wandeling langs de randen van de centrale krater (Caldeira).

Vertrekdata

19/11/2022 Voldoende plaatsen beschikbaar € 2045.00 


Wandelogie ...