BELEEF BUITEN VAN BINNEN..

Albanië | Actieve rondreis Albanië

28-01-2022

Ga mee op onze actieve rondreis Albanië! Albanië leent zich bij uitstek voor een wandelreis voor iedereen met een passie voor de natuur. Tijdens deze reis ervaart u elke dag op een actieve manier het schitterende landschap en oude steden van Albanië met als hoogtepunt twee pittige wandelingen die worden beloont door het schitterende uitzicht onderweg! Deze actieve reis is geheel verzorgd, inclusief alle transfers en bagagevervoer, en met begeleiding van een Nederlandstalige gids. 

Albanië leent zich bij uitstek voor een wandelreis voor iedereen met een passie voor de natuur. Tijdens deze reis ervaart u elke dag op een actieve manier het schitterende landschap en oude steden van Albanië met als hoogtepunt twee pittige wandelingen die worden beloont door het schitterende uitzicht onderweg! Deze actieve reis is geheel verzorgd, inclusief alle transfers en bagagevervoer, en met begeleiding van een Nederlandstalige gids.

Met deze bijzondere wandelvakantie door Albanië ontdekt u het groene bergachtige binnenland, de bijzondere kustgebieden, de onstuimige geschiedenis en maken we prachtige wandelingen door de ongerepte natuur. Albanië is ook het land van kloosters, kerken en ruïnes en sfeervolle steden. Slapen doen we in kleinschalige accommodaties waar we altijd gastvrij ontvangen worden en veel smakelijke, lokale maaltijden zijn inbegrepen in de reissom.


Ruige bergen & mooie kust
Albanië, dat tot 1991 door het communistisch regime afgesloten was van de rest van de Europa, heeft haar deuren nu wagenwijd opengezet. En het land heeft veel te bieden! We ontdekken de prachtig gelegen stad Shkodra en maken de mooiste boottocht van Albanië: een fenomenale tocht met de ferry over het meer van Koman, langs bergen, fjorden en dorpen. We wandelen door de indrukwekkende Valbona Vallei met haar overweldigende natuur en kleine dorpen. In het Llogara Nationaal Park, gelegen aan de kust hebben we tijdens de wandeling prachtig uitzicht over de kustlijn.

Vele cultuurschatten
Onderweg bezoeken wij burchten, Byzantijnse kerken en een orthodox klooster uit de 14e eeuw. In de oude stad Berat die op de werelderfgoedlijst van Unesco staat, dwalen we door de smalle straatjes en maken we een mooie wandeling in de bergen.
Aan het eind van de reis komen we aan in de hoofdstad Tirana, een interessante en bruisende stad waar eeuwenoude cultuur goed samengaat met moderne hippe cafés, galeries en winkels.

Grote gastvrijheid, goede keuken & lekkere wijnen
Deze gevarieerde natuur- en cultuurreis geeft een mooie indruk van de prachtige landschappen en rijke cultuurschatten van Albanië maar brengt ons ook in contact met de grote gastvrijheid van de lokale bevolking, de heerlijke Albanese keuken en goede wijnen.

Voor wie?
Voor mensen die op actieve en avontuurlijke wijze de cultuur en natuur van Albanië willen ontdekken. De wandelingen variëren tussen de 2 - 5 uur en zijn te doen voor een ieder met een goede basisconditie en enige bergwandelervaring. Je hebt te maken met hoogteverschillen. Het niveau is gemiddeld 2. Er wordt gereisd in een kleine groep van max. 14 personen.

Begeleiding
De reis wordt begeleid door een Nederlandse gids die al bijna 10 jaar in Albanië woont en de taal spreekt. Hij houdt van het land en weet er veel over te vertellen. Tijdens de bergwandelingen loopt ook een lokale gids mee.

Vluchten
Er wordt gevlogen op Tirana

Transport in Albanië
We reizen met een eigen busje en maken niet te lange ritten, onderweg stoppen we regelmatig.

Maaltijden
Tijdens deze reis maak je kennis met de goede en uitgebreide Albanese keuken, je zult van vele specialiteiten proeven.

Accommodaties:
Er wordt verbleven in sfeervolle en comfortabele accommodaties veelal in historische panden in de oude binnensteden of op een mooie plek in de natuur. Accommodaties waar we gastvrij ontvangen worden.
Het verblijf is op basis van een 2-persoonskamer met eigen badkamer. Een 1-persoonskamer is bij beschikbaarheid te boeken tegen een toeslag van € 150,-.

Prijs vanaf €.595,00

je kan er heerlijk vis eten uit het heldere water
je kan er heerlijk vis eten uit het heldere water
Wandelogie ...