ONTSTRESSEN IN SPANJE.

Stel je voor dat je helemaal vastzit in je werk, of in je relatie. Teveel stress hebt. Waar kun je dan terecht voor een ''time-out om op adem te komen'' en met de nodige hulp daarbij?

Bij mij.

In Spanje organiseer ik je ''time-out''. Dit doe ik voor mensen die er nodig eens uit moeten. Even weg uit je stresszone om te ontstressen. Tijdelijk afstand nemen is verfrissend en vaak een noodzakelijke STAP 1 in het oplossen van je stressprobleem.

Ik regel ''op maat en naar wens'' een accomodatie met verblijf van 1-2 weken aan de Costa Blanca waar je echt eens fysiek en mentaal kan bijtanken met zon,zee,prachtige natuur, bergwandelingen,ontspannende massages,tennis,zwembad en tal van kleine rustige strandjes en gezellige Spaanse dorpjes met leuke restaurantjes waar je heerlijk en niet duur kan eten.

Ook stedentrip met gids mogelijk naar Valencia. Tips voor uitstapjes naar bezienswaardigheden of gezellige barretjes met live muziek ook om eens lekker te kunnen dansen,noem maar op.

Als je bij Airport Alicante al meteen een auto huurt ben je helemaal vogelvrij. Alles is te regelen dankzij mijn contacten met fijne mensen in Spanje. Niets moet! Je vult je time-out helemaal naar eigen wens in! Ik kan je daarbij adviseren en ondersteunen.

 

HET VERBLIJF.

De Costa Blanca is door de Wereldgezondsheidsorganisatie als de gezondste regio van Europa benoemd. Met meer dan 300 zon dagen per jaar kun je het gehele jaar genieten van aangename temperaturen. De gemiddelde temperatuur is 18⁰C, dit betekent dat de temperaturen in de zomer niet extreem hoog zijn en het in de winter relatief warm is. Deze temperaturen zijn te danken aan het micro klimaat dat er heerst. Bovendien is er schone lucht.

                                                

  

WIE IS DE WERELDGEZONDHEIDSORGANISATIE?

 
World Health OrganisationCosta Blanca microclimateHealthy in Ciudad Patricia

De Wereldgezondsheidsorganisatie is een gespecialiseerde organisatie van de Verenigde Naties. Ze hebben als doel wereldwijd de gezondheidszorg in kaart te brengen. Ook het coördineren van activieiten op het gebied van gezondheidszorg en het bevorderen van de gezondheid van de wereldbevolking.

 

WAT IS HET MICROKLIMAAT? 

Het microklimaat dat heerst in de Costa blanca komt doordat vanaf Murcia tot Denia, zich in het directe achterland een bergketen bevindt, die als een soort kom in het binnenland ligt. De toppen liggen maximaal op een hoogte van 1000-1500meter. Deze bergketen werkt als een buffer voor weersinvloeden vanuit zowel het binnenland als vanuit de zee.


GEZONDHEID
 

De Costa Blanca is vooral een aangenaam gebied voor mensen met ademhalingsproblemen, astma, huidproblemen zoals exceem, psoriasis en allergieën. Mensen met reuma of andere spier- of gewrichtsklachten voelen zich veel beter in dit microklimaat. Spanjaarden zijn erg gezond en hebben een lange levensverwachting. Dit komt door zowel het klimaat als de voeding. De Mediterraanse keuken bestaat vooral uit vis, olijfolie, fruit en groenten, waardoor hart en vaatziekten zelden voorkomen. Ook het traditionele middagdutje, ¨Siesta¨ genoemd, werkt mee aan een gezonder leven.

 

Vraag hier inlichtingen over een ''time-out'' aan de Costa Blanca.

 

Wat is het fijn om buiten te zijn.

De zon op je gezicht en even weg van alle stress en met volle teugen genieten van de natuur die elk seizoen weer anders is.

Dat is ontspanning in z'n puurste vorm. Deze time-out brengt dat vakantiegevoel dichterbij.